اصول و فنون سخنرانی و ارائه در رویدادهای استارتاپی

اصول و فنون سخنرانی و ارائه در رویدادهای استارتاپی

فهرست مطالب

با پیشرفت جوامع بشری و شکل‌گیری استارتاپ ها، ضرورت یادگیری اصول سخنرانی برای ارائه و موفقیت در آن بیش از پیش احساس می شود. چرا که بسیار پیش آمده برای توضیح یک مطلب  لازم باشد با یک جمع بزرگ روبرو شوید و در برابر آن‌ها سخنرانی کنید. در این مقاله می‌خواهیم به‌صورت جامع و کامل شما را با اصول سخنرانی در رویدادهای استارتاپی آشنا کنیم.

اهمیت یادگیری اصول سخنرانی در رویدادهای استارتاپی

در بین اطرافیان خود بسیار مشاهده کرده‌ایم که برخی از افراد به‌علت داشتن فن بیان بالا توانسته‌اند جایگاه اجتماعی بالایی را به‌دست آورده و به‌عنوان افراد قابل احترام شناخته شوند. کلمات به اندازه‌ای قدرتمند هستند که تاثیر آن‌ها بر مخاطب انکار‌ناپذیر است و به‌وسیله آن‌ها می‌توان باور مخاطب را تغییر داد. دانستن اصول سخنوری علاوه‌‌بر اینکه در زندگی روزمره و در روابط عاطفی ضروری است، در حیطه کسب و کار و استارتاپ نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. برای فروش و ارائه یک محصول صرف داشتن کیفیت بالا، منجر به جذب مشتری نمی‌شود و با برگزاری رویدادهای استارتاپی و شرکت موثر در آن‌ها می‌توان به مشتریان جدیدی دست پیدا کرد. 

در هنگام برگزاری رویدادهای استارتاپی، دانستن تکنیک‌های سخنوری باعث می‌شود ایده‌های جدید مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار بگیرد و با ارائه یک سخنرانی خوب آن‌ها به سرمایه‌گذاری برای راه‌اندازی شرکت‌های نوپا ترغیب کرد.

اصول و فنون سخنرانی موثر در رویدادهای استارتاپی

در بالا در رابطه با استارتاپ و اهمیت ارائه در رویدادهای استارتاپی توضیحاتی ارائه گردید. یکی از بزرگ‌ترین عوامل موفقیت یک استارتاپ، معرفی صحیح خدمات و یا محصولات آن است. با توجه به اینکه استارتاپ‌ها نوپا هستند، مهم‌ترین مسئله در موفقیتشان این است که توجه مردم و سرمایه‌گذاران را به خود جلب کنند. این کار باعث می‌شود مخاطب جذب شود و این موضوع جز با صحبت کردن و سخنوری موثر در بین مخاطبان محقق نخواهد شد. در ادامه در مورد اصول و راهکارهای سخنرانی در رویدادهای استارتاپی نکاتی ارائه می‌گردد:

  • بیان ایده به‌صورت ساده و قابل فهم

«چگونگی بیان ایده» از مهم‌ترین دلایل موفقیت یا عدم موفقیت یک پروژه استارتاپ است. با دانستن اصول و فنون سخنوری می‌توان یک ایده را هر چقدر هم که سخت و غیر‌قابل فهم برای اشخاص عادی جامعه باشد، به موضوعی جذاب تبدیل نمود. بارها اتفاق افتاده است که شخصی مطالبی را بسیار تخصصی و با دانش بالا برای مخاطب ارائه داده ولی مخاطب را جذب نکرده است. برعکس، شخصی دانش متوسطی داشته ولی با رعایت نکات سخنرانی در رویدادهای استارتاپ موفق بوده است. علت آن هم این است که ممکن است شخص متخصص خوبی باشد، اما سخنران قهاری نباشد. بنابراین آنچه باید مدنظر قرار داد این است که برای رویدادهای استارتاپ صحبت کردن برای عموم باید به‌گونه‌ای انجام شود که با وجود فنی بودن موضوع، برای همه افراد حاضر در جلسه قابل فهم و جذاب باشد.

  • تمرین زیاد سخنرانی

داشتن تمرین در هر امری به اندازه‌ای است که به هیچ عنوان نمی‌توان از آن چشم پوشی کرد. تمرین کردن در سخنرانی نیز از این امر مستثنی نیست. هر سخنرانی حرفه‌ای، یک فعالیت فشرده چند هفته‌ای است که چند ساعت در مقابل جمع صحبت کردن، بخش پایانی آن است. زمانی که تمرینات کافی انجام شده باشد و بر روی متن تسلط کافی وجود داشته باشد، دیگر اینکه بین چند نفر سخنرانی انجام می‌شود اهمیتی ندارد. در صورتی که برای صحبت کردن در رویدادهای استارتاپی اعتماد به نفس کافی را نداشته باشید، تمرین کردن جلوی آینه بسیار کمک‌کننده خواهد بود. ضمن اینکه زبان بدن و ارتباط چشمی را نیز رعایت نموده و در تمرینات نیز آن‌ها را اعمال کنید.

  • داشتن برنامه منظم برای سخنرانیداشتن برنامه منظم برای سخنرانی

یکی از اصولی که در همه ارائه‌ها و از جمله رویدادهای استارتاپی باید آن را رعایت نمود، برنامه‌ریزی است. با برنامه‌ریزی بر روی نحوه صحبت کردن، می‌توان یک ارائه خوب داشت و اعتماد مخاطب را برای جذب سرمایه جلب نمود؛ زیرا بی‌نظمی در سخنرانی سبب می‌شود تا مخاطب نیز گیج شده و درک کاملی از موضوع نداشته باشد. از جمله مواردی که برای برنامه‌ریزی سخنرانی و ارائه در رویدادهای استارتاپی ضروری است؛ جمع‌آوری مدارک از قبیل آمار و نظرسنجی برای اثبات ادعای سخنران است. ساختار ارائه نیز باید رعایت گردد. مقدمه، مطلب اصلی و نتیجه گیری نیز باید تعیین شده و در زمان مناسب ارائه شود.

  • ارائه نسخه‌ای از محصول برای مخاطبین

ذهن انسان به‌گونه‌ای آفریده شده است که مفاهیم انتزاعی را درک نمی‌کند مگر اینکه نمونه‌ای از آن را با چشمان خود مشاهده نماید. برای حرف زدن در رویدادهای استارتاپی نیز این قاعده باید رعایت گردد. یک استارتاپ برای جذب سرمایه باید ایده‌های جدیدی که در سر دارد را به‌صورتی ارائه نماید که مخاطب از سرمایه‌گذاری بر روی آن مطمئن شود. این اتفاق با ارائه نسخه‌ای از محصول یا ایده خود که به نتیجه رسیده است، محقق می‌شود. ارائه نسخه از کاری که انجام گرفته است باعث جلب اعتماد بیشتر مخاطب می‌گردد.

  • مدیریت زمانمدیریت زمان در سخنرانی‌های استارتاپی

کنترل زمان، کلید موفقیت در یک سخنرانی موثر است. در ارائه رویدادهای استارتاپی زمان شروع و اتمام از اهمیت بالایی برخوردار است. یک سخنران حرفه‌ای زمان شروع، اتمام و زمان لازم برای سوالات مخاطبین و حتی ساعت استراحت را مدنظر قرار می‌دهد و برای مطلب خود بر همان اساس برنامه‌ریزی می‌کند؛ زیرا در صورتی که یک سخنران در نیمه‌های جلسه همه مطالب خود را بیان نماید و دیگر نکته‌ای برای عرضه نداشته باشد و یا جلسه به اتمام برسد ولی سخنران هنوز همه مطالب خود را ارائه نداده باشد، نارضایتی مخاطب را در پی خواهد داشت که از اعتبار سخنران کم می‌کند.

  • اعتماد به نفس بالا

داشتن «اعتماد به نفس بالا» یکی از از فنون صحبت کردن در جمع و ارائه در رویدادهای استارتاپی است که به معنی اعتماد به توانایی و مهارت‌های خود شخص است. اعتماد به نفس به‌صورت خود‌ به خود به وجود نمی‌آید، بلکه لازمه آن یادگیری و کسب مهارت‌های مختلف است. با مواردی از جمله شناختن مخاطب، شبیه‌سازی موقعیت، بالا بردن اطلاعات، تصویر‌سازی و الگو گرفتن از اشخاص موفق، می‌توان مهارت‌های لازم برای ارائه یک سخنرانی در رویدادهای استارتاپی را کسب نمود.

  • داستان سرایی در هنگام سخنرانی

ارائه مطالب به مخاطبین بدون روایت داستان ارزشی ندارد و خیلی زود از ذهن مخاطب حذف می‌گردد. برای داشتن یک ارائه موثر در رویدادهای استارتاپ باید از داستان‌هایی برای ماندگار شدن در ذهن مخاطب استفاده کرد؛ زیرا با داستان‌گویی مخاطب مجبور به تصویرسازی در ذهن می‌شود و در نتیجه در ذهن او باقی می‌ماند. بسیار اتفاق افتاده است که در سخنرانی‌هایی شرکت نموده‌ایم اما هیچ نکته‌ای از آن در ذهن ما باقی نمانده است. علت آن، عدم استفاده از روایت و قصه است؛ اما در عوض، مطالبی که از کودکی در قالب داستان و روایت به ما ارائه گردیده در خاطرمان باقی مانده است. زمانی که از داستان‌سرایی در یک ارائه استفاده می‌شود باید توجه داشت که داستان مختصر، جذاب، ساده و با محوریت یک موضوع باشد.

  • طنین‌دار کردن صدا

همیشه شنیده‌ایم که می‌گویند مهم‌ترین مسئله در داشتن یک ارائه اصولی برای رویدادهای استارتاپی، داشتن صدای خوب است. اما چیزی که باید پذیرفت این است که همه افراد صدای خوبی ندارند. بنابراین باید گفت مهم‌ترین مسئله در ارائه یک سخنرانی موثر، در واقع چگونگی استفاده از طنین صدا است. فن بیان مطلوب و داشتن دایره لغات گسترده، نوع لحن و ادای کلمات همگی بر روی طنین صدا اثر می‌گذارند. یکی از راه‌های داشتن صدای خوب برای ارائه، رسا و شمرده صحبت کردن است. نفس‌گیری صحیح در حین صحبت کردن و ادای درست کلمات و مکث بر روی کلمات همگی باعث بیان شیوا و طنین‌دار کردن صدا می‌گردد.

نکات مهم برای سخنرانی و ارائه در رویدادهای استارتاپی

در ادامه به نکات مهمی اشاره خواهیم کرد که می‌تواند برای داشتن یک ارائه موثر در رویدادهای استارتاپی به شما کمک نماید:

نکات مهم برای سخنرانی و ارائه در رویدادهای استارتاپی

  1.     خوب گوش دهید، زیرا گوش دادن نه تنها یک اقدام منفعل نیست، بلکه رفتاری فعال و شامل شنیدن و درک کردن صحبت طرف مقابل است.
  2.     با مخاطب ارتباط چشمی برقرار کنید، زیرا به معنای احترام و توجه به مخاطب است. با این کار از مخاطب خودتان بازخورد مثبتی می‌گیرید.
  3.     مثبت‌اندیش باشید و با ارائه نکات و اخبار منفی احساس مخاطب را خدشه‌دار نکنید.
  4.     نکات اصلی مطلب را چند بار تکرار کنید و با این کار حواس اشخاصی که ممکن است در حین جلسه پرت شده باشد را جمع کنید.
  5. 5.     از زبان بدن غافل نشوید، زیرا انتقال پیام به مخاطب علاوه‌بر اینکه بر عهده کلمات است، از طریق ارتباط غیر کلامی نیز منتقل می‌گردد. از روی متن نوشته آماده نخوانید که ارتباط غیرکلامی شکل نمی‌گیرد.
  6.     لبخند را فراموش نکنید. گاهی استرس زیاد باعث عدم توجه به این موضوع می‌شود. اما داشتن لبخند حس صمیمیت را به مخاطب انتقال می‌دهد که باعث اعتماد بیشتر می‌گردد.

نتیجه‌گیری

اصول و فنون سخنرانی و ارائه در رویدادهای استارتاپی از اهمیت بالایی برخوردار است. استارتاپ نه تنها در دنیای تکنولوژی و کسب و کار، بلکه بر تمام بخش‌های جامعه تاثیر گذاشته است. برای صحبت کردن در این رویدادها با توجه به اینکه جزء کسب‌وکارهای تازه‌کار بوده و نیازمند اعتماد و جذب مخاطب هستند، کسب مهارت‌های سخنرانی ضروری احساس می‌شود. با مطالعه مقاله فوق و تمرین زیاد می‌توان مهارت‌های لازم را کسب نمود. باید در نظر داشت اگر بیان مطالب به بهترین شکل در استارتاپ صورت نگیرد، هرگز پیشرفت پایدار و تاثیر‌گذاری صورت نخواهد پذیرفت و این مهم تنها با آموزش اصول سخنرانی محقق می‌گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مطالب بلاگ

راهنمای جامع برای تهیه طرح توجیهی برای جذب سرمایه