ایده برگزاری رویداد چگونه شکل گرفت
ایده شکلگیری رویداد فناوری تا اجرا در دانشگاه صنعتی اصفهان از آنجایی آغاز گردید که به موجب تفاهمنامه مشترک بین شتابدهنده تریگآپ و دانشگاه صنعتی، تصمیم گرفته شد که به منظور آشنایی دانشجویان با فرآیند شتابدهی و نیز سنجش سطح ایدههای ارائه شده توسط دانشجویان با نیاز صنعت، شتابدهنده تریگآپ به برگزاری رویدادهایی در دانشگاه صنعتی با اهداف مذکور اقدام نماید.
در این راستا، براساس اطلاعات آماری استخراجی از فرمهای ارتباطی که دانشجویان صنعتی برای ثبت ایده در تریگآپ تکمیل نموده بودند، تصمیم به برگزاری سری رویدادهایی با تمرکز بر حضور در دانشکدهها گرفتهشد. با توجه به اینکه بیشترین متقاضیان ثبتنامی، از دانشجویان دکتری و ارشد دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی بودند، این دانشکده به عنوان اولین هدف ما برای برگزاری رویدادها انتخاب گردید.
پس از انتخاب مکان برگزاری، با همکاریهای انجام شده با جناب آقای ارشدی، کارشناس مرکز نوآوری و تجاریسازی دانشگاه صنعتی، هماهنگیهای لازم برای رزرو سالن اجرا متناسب با زمانبندی در نظر گرفتهشده، انجام پذیرفت.
از جمله همکاریهای دیگری که دانشگاه صنعتی با همراهی جناب آقای ارشدی در برگزاری این رویداد با ما داشتند، فراهمسازی بستر استفاده از کانالهای مارکتینگی دانشگاه (سوشال مدیا) و اطلاعرسانی رویداد بود.
در فاصله باقیمانده از زمان اطلاعرسانی رویداد تا اجرایی شدن آن نیز سرکار خانم محمودی به نمایندگی از شتابدهنده تریگآپ در دانشگاه صنعتی اصفهان، مشاوره و آموزش دانشجویان جهت فراهمسازی فایلهای ارائه و پیچدکهای آنها متناسب با شاخصهای داوری رویدادهای ایدهپردازی پرداختند. در این بین مسئولیت راهبری و هماهنگیهای لازم با 30 تیم دانشجویی را در قالب جلسات حضوری و تلفنی را نیز عهدهدار بودند.
آنچه در رویداد شاهد آن بودیم
رویداد فناوری تا اجرا در تاریخ سهشنبه 29 آبان 1403 در زمان مقرر اعلام شده، از ساعت 15 الی 17 در مکان سالن سمینار شماره 2 دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی برگزار گردید. از جمله نکات شاخص و مسرتبخش این رویداد استقبال بینظیر دانشجویان بود که از همان دقایق اولیه و حتی قبل از آن شاهد بودیم.
این استقبال که به گفته مسئولین دانشگاه در سالهای اخیر تا حدی کمنظیر بوده، به گونهای که برخی از دانشجویان و تیمهای ارائهدهنده از حدود نیم ساعت قبل از شروع رویداد در سالن سمینار حاضر شده و رویداد بدون هیچ تاخیری در ساعت 15 آغاز گردید.
در این رویداد از بین 30 ایده کسبوکار و تجاریساز، 21 تیم در قالب گروههای جمعی و انفرادی، در حضور چهار داور و حاضرین که متشکل از اساتید دانشگاه و دانشجویان بودند به ارائه ایدههای خود پرداختند.
داوران حاضر در رویداد
- جناب آقای دکتر حمزه صادقی، مدیر مرکز نوآوری و تجاریسازی دانشگاه صنعتی اصفهان
- جناب آقای امیرعلی شریفیان، مدیرعامل هلدینگ سپنتا
- جناب آقای محمد کرمانی، مدیر فضای کار اشتراکی آبی سفید اصفهان
- جناب آقای داوود دهقان، مدیر تریگآپ شعبه اصفهان
در رویداد فناوری تا اجرا، هر تیم با توجه به اصل ارائه آسانسوری تنها 3 دقیقه برای ارائه ایده خود و جلب موافقت داوران حاضر، زمان داشت.
برنامه زمانی اجرایی رویداد
شروع رویداد با صحبتهای سرکار خانم علوی، مجری توانمند تریگآپ با معرفی چرایی رویداد، اعلام زمانبندی آن و معرفی داوران و شاخصهای داوری آغاز گردید.
پس از آن، جناب آقای دکتر صادقی، مدیر مرکز نوآوری و تجاریسازی دانشگاه صنعتی اصفهان به سخنرانی در مورد ماهیت تفاهمنامه شتابدهنده تریگآپ و دانشگاه صنعتی و بیان فرصتها و چشماندازهای اجرایی این تفاهمنامه پرداختند. با پایان سخنرانی ایشان، جلسه ایدهپردازی با ارائه اولین تیم آغاز شد.
با توجه به برنامهریزی انجامشده، پس از ارائه 10 تیم اول، جناب آقای دهقان، مدیر شعبه اصفهان تریگآپ به ایراد سخنرانی و بیان مفاهیم بنیادین شتابدهی، استارتاپ و نیز نحوه سرمایهگذاری و فرآیند شتابدهی تریگآپ پرداختند.
در ادامه، 11 تیم ایدهپرداز دیگر به ارائه ایدههای خلاقانه خود پرداخته و در بین ارائه ایدهها جناب آقایان شریفیان و کرمانی که در کسوت داور در خدمتشان بودیم، متناسب با نیازهایی که در ارائه بهتر تیمها وجود داشت، به بیان موارد و نکات تکمیلی پرداختند.
و اما بخش پایانی رویداد که جذابترین بخش برای شرکتکنندگان محسوب میشد، داوری و اعلام نتایج بود که در طی آن دو تیم که به ترتیب ایده هوشمندسازی معادن و بازیافت بهینه پسماند مواد را ارائه کرده بودند به عنوان تیمهای برتر شناخته شده و جهت تبدیل ایده به محصول و خدمت نهایی، از جایزهای به ارزش 100 میلیون تومان بهرهمند شدند.
ایدههای مطرح شده در رویداد
- تولید فولاد سبز
- ساخت دستگاهی برای
- محاسبه مدت زمان اجرای تکنیک رزمیکاران
- استفاده از هوش مصنوعی در معادن
- نوشیدنی مناسب ورزشکاران، قبل و بعد از تمرینات
- بازیافت بهینه پسماند زبالهها
- افزایش بهرهوری عملیات استخراج معادن به کمک هوش مصنوعی
- استفاده از VR در پیشگیری از آسیب ناشی از خونریزی در حوادث
- تولید لباس ویژه ورزشکاران
- پلتفرم شبکهسازی و تیمیابی
- بهرهگیری از محرکهای هوشمندسازی در تولید انرژی
- تولید دستگاه استخراج کلاژن و فرآوری آن
- پلتفرم شبکهسازی تیمهای دانشجویی جهت درآمد دلاری
- استارتاپی در حوزه پلیمر
- طراحی و توسعه پلتفرم نگهداری و تعمیرات مبتنی بر هوش مصنوعی
- تولید محصول ضدعفونی ویژه کوهنوردان
- دستگاه پرینتر سهبعدی
- سامانه هوشمند توزیع غذا
- اپلیکیشن آموزش برنامهنویسی
- پلتفرم ارائههای حرفهای با طراحی گرافیک
هوشمندسازی بستهبندی و فرآوری محصولات
طراحی مسیر حرکت رباتها بدون برخورد با مانع