چگونه استارتاپ خود را به یک برند جهانی تبدیل کنیم؟

چگونه استارتاپ خود را به یک برند جهانی تبدیل کنیم؟

فهرست مطالب

در طی سال‌های اخیر استارتاپ‌ها به یک چرخه مهم اقتصادی تبدیل شده‌اند و می‌توانند بدون توجه به محدودیت جغرافیایی، رشد و توسعه پیدا کنند. اما تمام استارتاپ‌ها برای رشد کردن و سوددهی و بقای خود باید از همان ابتدا به فکر برندینگ بوده و بر روی این موضوع سرمایه‌گذاری کنند. دلایل مختلفی وجود دارند که بیانگر اهمیت برندینگ در استارتاپ‌ها هستند که شامل: هویت بخشیدن به ایده و محصول، اعتبار بخشیدن به استارتاپ و محصولات آن، جذب سرمایه مالی و انسانی و… می‌باشند. برای تبدیل استارتاپ‌ها به برند جهانی نیز اقداماتی اعم از: بهره گیری از استراتژی محتوا، متمایز سازی برند، ایجاد تغییرات و… موثر هستند که برای آشنایی با تمامی این موضوعات در ادامه مطلب با ما باشید.

اهمیت برندسازی در استارتاپ‌ها

اهمیت برندسازی در استارتاپ‌ها

تمامی استارتاپ‌ها معمولاً بر اساس یک فکر و یا ایده بزرگی به وجود می‌آیند و کارکنان و کارآفرینان آن نیز با اشتیاق برای رسیدن به آن ایده و هدف کار می‌کنند. بدون یک برند قوی نمی‌توان آن استارتاپ را به موفقیت رساند و یا آن را به سایرین معرفی کرد. برندسازی باعث ایجاد نام و لوگوی زیبا در فاکتورها شده و همچنین عرضه و پشتیبانی محصولات و خدمات را نیز بر عهده دارد. دلایل مختلفی برای اهمیت برندینگ و برند جهانی در موفقیت استارتاپ‌ها وجود دارند که برخی از مهمترین آن‌ها عبارتند از:

هویت بخشیدن به ایده و محصول

برخی از استارتاپ‌ها گمان می‌کنند که برندسازی فقط طراحی لوگوی جذاب و مسائل مربوط به هویت بصری است. اما علاوه بر این موضوع، برندسازی برای ماندن در بازار و جذب مشتریان وفادار نیز نقش مهمی را ایفا می‌کند. به طور کلی برند به محصولات و خدمات استارتاپ‌ها، افراد تیم آن و… هویت می‌بخشند.

اعتبار بخشیدن به محصولات و خدمات

در استارتاپ‌ها فقط ایجاد هویت و آگاهی از برند کافی نیست؛ بلکه برای جذب مشتریان باید به استارتاپ اعتبار بخشید. در واقع مخاطبین هدف و مشتریان باید به آن محصول و خدمات اعتماد کرده و سپس بتوانند به مشتریان وفادار تبدیل شوند. از طریق برندینگ می‌توان دیجیتال مارکتینگ و سوشیال مدیا مارکتینگ را در مسیر هویت بخشیدن و اعتبار بخشیدن هدایت کرد.

جذب سرمایه انسانی و مالی

جذب سرمایه مالی لازم برای ادامه راه استارتاپ‌ها و همچنین جذب سرمایه گذار از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند. زمانی که یک استارتاپ به برند جهانی تبدیل شود؛ می‌تواند سرمایه‌گذاران مختلفی را جذب کرده و از طریق آن‌ها استارتاپ را به موفقیت برساند. علاوه بر سرمایه مالی، زمانی که برند شناخته شده باشد، افراد متخصص و با مهارت نیز جذب آن شده و برای استخدام متقاضی می‌شوند. بنابراین، برندینگ و برند جهانی، استارتاپ‌ها را در جای مناسب خود در بازار قرار داده و پیام و هویت و اعتبار درست و شفافی را به مخاطبین هدف عرضه می‌کنند.

دفاع در مقابل رقبا

زمانی که یک استارتاپ دارای محصولات متمایزی نسبت به رقبا بوده و از برند جهانی قوی برخوردار باشد، تهدیدی برای رقبا خواهد بود. یک استارتاپ برای مقابله با رقبا باید همواره محصولات و خدمات متمایزی را ارائه کرده و بتوانند از فرصت‌ها و تهدیدها بهترین استفاده را کند.

نحوه و چگونگی تبدیل استارتاپ به یک برند جهانی

نحوه و چگونگی تبدیل استارتاپ به یک برند جهانی

برای اینکه بتوان استارتاپ‌ها را به برند جهانی تبدیل کرد، راه حل‌های مختلفی وجود دارند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

بهره گیری از استراتژی محتوا

هر یک از استارتاپ‌ها باید استراتژی محتوای مخصوص به خود را داشته باشند تا از طریق آن بستر آگاهی در مورد برند را فراهم نمایند. در استراتژی محتوا باید به فرهنگ تمامی کشورهای هدف نیز توجه کرد. زیرا، ممکن است کلمه و یا جمله‌ای در فرهنگ یک کشور معنی بدی نداشته باشد؛ اما در کشورهای دیگر معنی بسیار بدی داشته و از این طریق برند در سطح جهانی بدنام شود. لذا محصول یا خدمات ارائه شده از طریق یک برند جهانی باید با بازارهای هدف همخوانی داشته باشند. بدین منظور استارتاپ‌ها باید با کمک افراد متخصص، محتوای چند زبانه و مطابق با فرهنگ کشورهای هدف را تولید کنند.

استفاده از کانال‌های دیجیتال محلی و کارمندان محلی

استارتاپ‌ها باید هم در سطح جهانی هم در سطح محلی به خوبی شناخته شده و بتوانند مشتریان را جذب نمایند. برای این موضوع می‌توان از شبکه‌های اجتماعی محبوب در مناطق خاص، پلتفرم‌های تبلیغاتی محلی، رسانه‌های دیجیتالی محبوب آن منطقه و… استفاده کرد. برای اثربخشی محصولات و فروش آن‌ها نیز باید از کارمندان محلی به عنوان سفیران برند استفاده کرد. نمایندگان محلی و کارمندان محلی حتی اگر تعدادشان بسیار کم باشد، باز هم برای ایجاد یک برند جهانی و تبلیغ آن مفید واقع می‌شوند. زیرا آن‌ها با فرهنگ‌های محلی به خوبی آشنا بوده و می‌توانند مخاطبین را درک کرده و متناسب با نیازهای آن‌ها محصولات را ارائه کنند.

تبلیغات موثر و ارتباط با افراد سرشناس

برای برندسازی و آشنایی و معرفی برند در سطح جهانی، باید با افراد سرشناس ارتباط موثری برقرار کرد. همچنین تعامل با توزیع کنندگان، نمایندگان بازارهای هدف و… نیز چه در بازارهای محلی و چه در بازارهای جهانی برای رسیدن به موفقیت استارتاپ مفید هستند. بدین منظور می‌توان در نمایشگاه‌ها، کنفرانس‌ها، رویدادهای بین‌المللی و… حضور فعالی داشت و از طریق آن، فرصت‌های بی‌نظیری برای شبکه سازی فراهم کرد. تبلیغات نیز باید به نحوی باشند که به خوبی محصولات و خدمات استارتاپ‌ها را به مشتریان هدف شناسایی کنند. هدف اصلی از انواع تبلیغات شامل: شناسایی و معرفی محصول، ترغیب مشتریان به خرید و یادآوری محصولات می‌باشند. تبلیغات اگر به درستی انجام شوند، می‌توانند هم باعث شناسایی برند در سطح جهانی شده و هم مشتریان را در سطح جهانی جذب نمایند.

متمایز کردن برند جهانی در مقایسه با رقبا

بر اساس آمارها و گزارش‌ها هر ساله حدودا ۱۰۰ میلیون شرکت نوپا در سرتاسر جهان تاسیس می‌شوند که هر یک از آن‌ها ایده جدیدی برای تولید محصولات و خدمات خود دارند. برای اینکه بتوان یک استارتاپ را به یک برند جهانی تبدیل کرد، باید محصولات یا خدماتی را ارائه نمود که در مقایسه با رقبا متمایز باشند. در واقع استارتاپ‌ها باید بتوانند با ایجاد تفاوت‌هایی، مشتریان را به خود جذب کرده و به برند جهانی تبدیل شوند. در این حیطه استارتاپ‌ها باید توجه کنند که یک برند خوب و واضح را انتخاب نموده و پیام خود را نیز به طور کاملا واضح بیان کنند. برندینگ در صورتی می‌تواند باعث افزایش موفقیت یک استارتاپ شود که بتواند اعتماد مشتریان هدف را جلب کرده و تصویری ماندگار و اثر بخش در ذهن آن‌ها ایجاد کند.

کار با اینفلوئنسرها و انتشار اخبار روزانه

استارتاپ‌ها باید استراتژی روابط عمومی قوی داشته باشند تا از طریق رسانه‌ها، اخبار کوچک و بزرگ کسب و کار خود را اطلاع رسانی کنند. برجسته شدن در مطبوعات خبری می‌تواند اعتباری به برند دهد که تا طولانی مدت نیز این اعتبار دوام داشته باشد. در این مسیر می‌توان از انواع اینفلوئنسرها و کارکنان دیگر استفاده نموده و اخبار به روز و صحیحی را منتشر کرد.

ایجاد تغییرات در طراحی محصول

برای اینکه یک استارتاپ به برند جهانی تبدیل شود، باید در طراحی محصولات و خدمات خود نیز تغییراتی را ایجاد کند. این تغییرات و خدمات باید با توجه به نیازها و انتظارات بازار هدف در سطح جهانی ایجاد گردند. هدف از اعمال تغییرات در طراحی محصولات، جذب مشتریان بازار هدف است. می‌توان با اعمال تغییرات در بسته‌بندی محصول و تطابق با فرهنگ و ارزش‌های بازار هدف به این هدف دست یافت. برخی از مهمترین این تغییرات شامل: تغییر رنگ، تغییر طراحی مواد بسته‌بندی و… می‌باشند. علاوه بر جذب مشتریان، هدف از اعمال تغییرات ایجاد و برقراری ارتباط عاطفی با مشتریان از طریق توجه به ارزش‌های فرهنگی‌شان در سطح جهانی است.

جمع‌بندی

برندسازی در عرصه جهانی باید با در نظر گرفتن تنوع جهانی صورت گرفته و برندی ایجاد گردد که در سرتاسر دنیا، قابلیت شناسایی و برقراری ارتباط را داشته باشد. با استفاده از انواع روش‌های ذکر شده می‌توان استارتاپ‌ها را به برند جهانی تبدیل کرده و از این طریق به موفقیت و رشد و توسعه آن‌ها کمک کرد. اما در عین حال چالش‌ها و مشکلاتی نیز پیش روی ساخت برند جهانی وجود دارند. آیا شما در زمان برندسازی استارتاپ‌ خود با مشکلات و چالش‌هایی مواجه شدید؟ نظرات خود را با ما در میان گذاشته و اگر به کمک راهنمایی نیاز دارید، با همکاران ما ارتباط برقرار کنید.

سوالات متداول

  • چرا برندسازی اهمیت دارد؟
    زیرا از طریق برندسازی می‌توان به محصول هویت و اعتبار بخشید و سرمایه انسانی و مالی نیز جذب کرد.
  • هدف اصلی از تبلیغات در برندسازی جهانی چیست؟
    هدف اصلی از انواع تبلیغات شامل: شناسایی و معرفی محصول، ترغیب مشتریان به خرید و یادآوری محصولات است.
  • چگونه می‌توان استارتاپ را به برند جهانی تبدیل کرد؟
    از طریق روش‌هایی نظیر: استراتژی محتوا، استفاده از کانال‌های محلی، تبلیغات موثر و… می‌توان استارتاپ را به برند جهانی تبدیل کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *