انتخاب مکان برای استارتاپ که به تازگی فعالیت خود را آغاز کرده است ممکن است کمی چالش برانگیز به نظر برسد. معیارهای مکان استارتاپ چیست و چه چیزهایی برای داشتن یک فضای مناسب برای کار کردن در یک محیط خلاقانه مهم است. ما در این مقاله یک راهنمای مکانیابی برای نوپاها را به شما ارائه میدهیم و تمام نکاتی را که برای انتخاب مکان برای استارتاپ مهم است را به شما آموزش میدهیم.
-
در انتخاب مکان دقت کنید.
قبل از انتخاب مکان برای استارتاپ باید تحقیقات زیادی در مورد بازار هدف و مخاطبان محصول یا خدماتی که توسط یک استارتاپ ارائه میشود، مورد بررسی قرار گیرد. یک استارتاپ موفق همیشه در حال تجزیه و تحلیل دادهها و اطلاعات مربوط به مخاطبان هدف خود است و اطلاعاتی مانند سبک زندگی، میزان درآمد و لوکیشن تقریبی جامعه هدف خود را بررسی میکند. بنابراین با توجه به اطلاعات به دست آمده، یک استارتاپ دستبه انتخاب مکان مناسب میزند.
-
رقبا خود را درنظر بگیرید.
یکی از کارهای هوشمندانه در انتخاب مکان مناسب برای استارتاپ، در نظر گرفتن و بررسی مکان سایر رقبا در حوزه کاری شما است. بهعنوان مثال اگر استارتاپ شما در حوزه رستوران یا غذا است، انتخاب مکانهایی که تردد مردم در آن زیاد است گزینه بسیار مناسبی است. انتخاب چنین مکانی برای یک استارتاپ نوپا که رقبا در آن تعداد زیادی مشتری در طول روز مواجه هستند، شانس شما را برای دستیابی به بازار مخاطبان هدف را افزایش میدهد. بنابراین قبل از انتخاب مکان برای استارتاپ علاوهبر مطالعه رفتار مخاطبان هدف، رقبای خود را نیز مورد بررسی قرار دهید.
-
به ظواهر و چیدمانها اهمیت دهید.
یک استارتاپ بر اساس یک ایده نو شکل گرفته است بنابراین برای مکان استارتاپ نیز باید ایدههای نو و جذابی را در نظر بگیرید. علاوهبر اینکه باید مکان استارتاپ شما با توجه به مخاطبان هدف و در یک لوکیشن مناسب انتخاب شود باید نحوه دکوراسیون و ظاهر مکانی که انتخاب کردهاید هم با فضای کار شما متناسب باشد و هم سعی در تحت تاثیر قرار دادن مخاطبان خود داشته باشید.
-
امکانات مناسب ارائه دهید.
انتخاب بهترین مکان برای استارتاپ تنها به لوکیشن و ظاهر آن نیست بلکه باید امکانات بسیار مناسبی را هم به کارکنان شرکت و هم به مراجعین و مشتریانی که به ساختمان محل کار شما مراجعه کنید، ارائه دهد. امکانات یک مکان استارتاپ در وهله اول باید بهگونهای باشد که کارکنان آن در طول استفاده از آن راحتی را تجربه کنند. امکاناتی مانند دسترسی به پارکینگ، نزدیک بودن به پمپ بنزین، نزدیک بودن به مراکز خرید و رستورانها و همچنین دسترسی به سیستم حمل و نقل عمومی به خصوص مترو است. علاوهبراین سهولت برای کارکنان که هر روز به محل کار میروند برای مشتریانی که به محل کار شما مراجعه میکنند اهمیت بسیار زیادی دارد.
-
به زیرساخت مخابراتی توجه کنید.
برای بسیاری از کسبوکارهای نوین که بر بستر اینترنت و فضای مجازی تاسیس میشوند انتخاب مکان برای استارتاپ که به شبکههای مخابراتی مناسب، پهنای باند بالا و فیبرهای نوری دسترسی مناسب داشته باشند، اهمیت دارد. بنابراین تمامی کسبوکارهای اینترنتی که نیاز به انتخاب یک مکان برای شروع کار دارند باید توجه بسیار زیادی به زیرساختهای مخابراتی داشته باشند.
-
بودجه و شرایط مالی را در نظر بگیرید.
یکی از نکاتی که استارتاپهای تازه کار با آن مواجه هستند، بودجه و شرایط مالی محدود در ابتدای کار است و این شرایط روی انتخاب مکان برای استارتاپ نیز بهطور معمول تاثیرگذار خواهد بود. هزینههای مکان تنها به هزینه اجاره یا خرید یک دفتر برای شروع کار نیست و در صورتی که مکان استارتاپ در جایی خارج از دید عموم مردم قرار داشته باشد، هزینههای تبلیغات نیز به آن اضافه میشوند. همچنین پس از انتخاب یک مکان، معمولا تغییراتی در دکوراسیون و فضای داخلی آن داده میشود که این تغییرات با هزینه همراه هستند. بنابراین هنگام انتخاب یک مکان برای شروع کار استارتاپ باید تمامی این هزینهها را در کنار هزینه اجاره یا خرید مکان در نظر بگیرید.
-
با نیازهای استارتاپ هماهنگ شوید.
یکی از نکات مهمی که در انتخاب مکان برای استارتاپ باید در نظر گرفته شود، میزان هماهنگی فضا، لوکیشن و موارد دیگر با فعالیت و نوع کاری است که یک استارتاپ آن را شروع کرده است. اگر بخواهیم یک مثال ساده بزنیم، فرض کنید یک کسبوکاری که در زمینه محصولات لوکس کار میکند نباید مکانی را نزدیک یک مغازه دست دوم فروشی انتخاب کند. این موضوع در زمینه استارتاپها نیز بههمین صورت است.
-
عوامل شخصی را درنظر بگیرید.
در نهایت عوامل شخصی و فردی کارکنان مانند دور بودن مکان استارتاپ با منزل افراد، هزینهها رفت و آمد، امکانات رفاهی ساختمانی که برای استارتاپ اجاره شده است در انتخاب نوع مکانی که برای شروع کار یک استارتاپ در نظر گرفته شده است تاثیر گذار است.
مکان درست، گامی موثر در ساخت آینده درخشان کسب وکارها
انتخاب مکان مناسب برای یک استارتاپ نوپا می تواند کلید موفقیت یا شکست آن باشد. در این مقاله به شما آموختیم چگونه بهترین لوکیشن را برای راه اندازی کسب و کارتان انتخاب کنید. از پیش بینی رفتار مشتریان و رصد رقبا گرفته تا در نظر گرفتن هزینه ها، امکانات و نیازهای شرکت و … . با دنبال کردن این راهنمای کاربردی، میتوانید محیطی را خلق کنید که کارکنان و مشتریانتان را جذب کرده و برندتان را به درخشش برساند.