چگونه با استراتژی صحیح رشد استارتاپ را تسریع کنیم؟

چگونه با استراتژی صحیح رشد استارتاپ را تسریع کنیم؟

فهرست مطالب

در دنیای امروز، شرایط اقتصادی ناپایدار و رقابت بالا در بازار کار، باعث شده که رشد استارتاپ‌ها کند شود و با سرعت مطلوب پیش نرود. به‌همین دلیل، باید بتوانید پیش‌بینی درستی از این اتفاقات داشته باشید و چالش‌های پیش‌رو را بشناسید تا راحت‌تر با آن‌ها برخورد کنید. از سوی دیگر، باید بدانید که هر کسب و کار نوپا، نیاز به یک سری قوانین، اصول و استراتژی دارد که چارچوب‌های آن را مشخص می‌کنند. بنابراین اگر به‌تازگی کسب و کاری را راه‌اندازی کرده‌اید و قصد دارید آن را در کوتاه‌ترین زمان ممکن به رشد و پیشرفت برسانید، باید نحوه برخورد با این چالش‌ها و تعیین استراتژی صحیح رشد استارتاپ را بشناسید. در این صورت تبدیل به یک استارتاپ موفق خواهید شد که به‌سرعت رشد می‌کند. در ادامه این مقاله، برخی از بهترین استراتژی‌ها را برای کمک به رشد بهتر یک استارتاپ بیان می‌کنیم.

سرمایه و منابع مالی را جمع‌آوری کنید.

در ابتدای شروع فعالیت یک استارتاپ، باید به‌دنبال منابع مالی بروید که تا زمان رسیدن به درآمد، کمک حال شما باشد. معمولا شرکت‌های سرمایه‌گذاری زیادی در ایران فعالیت می‌کنند که از ایده‌های نو استقبال خواهند کرد و تمایل به همکاری با آن‌ها دارند. اما نیاز است که شما به آن‌ها ثابت کنید که ایده پول‌سازی دارید و می‌توانید در مدت کوتاهی، سرمایه خرج شده را به آن‌ها برگردانید.

یک تیم توانمند بسازید.

بدون شک، تنهایی نمی‌توانید از پس همه کارهای یک استارتاپ برآیید؛ بنابراین نیاز به نیروی انسانی قوی خواهید داشت. برای این کار می‌توانید در ابتدا از اقوام یا دوستان خود کمک بگیرید و با آن‌ها همکاری کنید؛ اما به مرور، افراد دیگری هم برای کار در استارتاپ شما علاقه نشان می‌دهند و امکان توسعه دادن تیم برایتان فراهم می‌شود. بنابراین از همان ابتدا، افرادی را انتخاب کنید که به تیم متعهد هستند و یک تخصص کاربردی دارند.

اهداف و توان خود را مشخص کنید.

برای شروع هر کاری و رسیدن به موفقیت در آن، نیاز است که سطح آمادگی خود و تیم‌تان را مشخص کنید. به عبارت بهتر، در شروع مسیر باید ببینید که آیا ظرفیت و توانایی انجام یک پروژه را دارید یا نه؟ بسیاری از استارتاپ‌ها برای رسیدن به درآمد و رشد کردن، هر پروژه‌ای را قبول می‌کنند و در ابتدای کار، هیچ برآوردی از هزینه‌ها یا نیازهای آن پروژه ندارند. اما این موضوع در درازمدت می‌تواند تیم شما را ناامید کرده یا هزینه‌های اضافی روی دستتان بگذارد. به همین دلیل باید از همان ابتدا اهداف خود را مشخص کرده و پروژه‌هایی را قبول کنید که برایتان از نظر مالی یا آموزشی، سودمند باشند.

از ابزارهای بازاریابی و تبلیغاتی مقرون به‌صرفه استفاده کنید.

از ابزارهای بازاریابی و تبلیغاتی مقرون به‌صرفه استفاده کنید.

مهمترین ابزار برای رشد یک استارتاپ، تبلیغات است؛ زیرا این موضوع می‌تواند شما را به افراد بیشتری بشناساند و بازدهی خوبی داشته باشد. اما معمولا هزینه تبلیغات زیاد خواهد بود؛ به همین دلیل خیلی از کسب و کارهای نوپا به سراغ آن نمی‌روند. پیشنهاد ما این است که به جای حذف کامل این موضوع، به دنبال کانال‌های کم هزینه با بازدهی نسبتا بالا باشید. به این ترتیب بازگشت سرمایه شما سریع‌تر اتفاق خواهد افتاد و راحت‌تر رشد خواهید کرد. در حال حاضر ساده‌ترین راه برای تبلیغات و دیده شدن، استفاده از شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی است که معمولا به صورت رایگان در اختیار شما قرار دارد.

به‌دنبال جلب اعتماد مشتری باشید.

هدف هر استارتاپی، جلب اعتماد مشتریان است که بزرگ‌ترین سرمایه برای آن‌ها به حساب می‌آید. این موضوع نیاز به تلاش فراوان و صرف وقت و هزینه‌های بسیار زیادی دارد؛ بنابراین باید مراقب باشید که با خطاهای کوچک، اعتماد مشتریان را از بین نبرید. اگر به‌دنبال رشد سریع استارتاپ خود هستید، تنها استفاده از راهکارهای تازه و محصولات باکیفیت کافی نیست؛ بلکه لازم است خدمات پس از فروش خوبی داشته باشید و پشتیبانی همه جانبه را ارائه دهید. بنابراین، حتما روش‌های رفتار با مشتریان را یاد بگیرید و از آن‌ها برای جذب مشتریان خود استفاده کنید.

از فناوری‌های مناسب استفاده کنید.

اگر می‌خواهید مشتریان به شما وفادار مانده و اعتماد کنند، باید تا حد امکان برقراری ارتباط و سفارش محصول یا خدمات را برای آنها ساده کنید. برای این کار می‌توانید از فناوری‌های موجود کمک بگیرید؛ برای مثال، داشتن یک سایت، فرایند خرید محصول را برای مشتری خیلی راحت‌تر خواهد کرد و دردسرهای صفحه اینستاگرام را هم ندارد. همچنین ابزارهای محاسبه خودکار هزینه خدمات یا محصولات هم می‌توانند فرایند قیمت گرفتن توسط مشتری را بسیار کوتاه‌تر کرده و به این ترتیب، اعتماد او را جلب کنند.

از طریق شبکه‌های اجتماعی بازاریابی کنید.

از طریق شبکه‌های اجتماعی بازاریابی کنید.

هرگز نمی‌توان اثر شبکه‌های اجتماعی را بر روی کسب و کارهای کوچک انکار کرد. یکی از بهترین راه‌های کسب و کارهای کوچک برای رقابت با برندهای بزرگ، استفاده از شبکه‌های اجتماعی مانند فیس بوک و اینستاگرام است. برای آن‌که استارتاپ شما در مدت زمانی کوتاه رشد کند و توسط افراد بیشتری دیده شود، لازم است در شبکه‌های اجتماعی فعالیت داشته و محصولات یا خدمات خود را از این طریق به فروش برسانید. مهمترین مزیت‌های فعالیت در شبکه‌های اجتماعی برای رشد کسب و کارها عبارتند از:

  • شناسایی مخاطبان هدف
  • آشنایی با سلیقه و نیاز مخاطبان
  • امکان برقراری ارتباط مستقیم با مشتریان
  • شناخت دغدغه افراد برای برنامه ریزی آینده کسب و کار

ریسک پذیر باشید.

ریسک پذیری یکی از مهم‌ترین عوامل در مسیر رشد کسب و کار است؛ زیرا هر ساله، تعداد زیادی کسب و کار جدید در حوزه‌های مختلف به وجود می‌آیند و فضای رقابتی سخت‌تر می‌شود. بنابراین اگر می‌خواهید در جایگاهی متفاوت از رقیبان خود قرار بگیرید، باید کارهای خلاقانه انجام دهید و روش‌های مختلفی را انتخاب کنید. شما نباید از اجرای ایده‌های جدید بترسید؛ اما حتما آگاهانه برای این ایده‌ها برنامه ریزی کنید تا نتیجه دلخواه را به دست آورید.

شکست را تحمل کنید.

گاهی اوقات رسیدن به هدف چندان ساده نیست و ممکن است با وجود تلاش‌های زیاد، به هدف دلخواه خود نرسید؛ در چنین مواردی نباید ناامید شوید و هرگز دست از تلاش برندارید. زیرا در مسیر موفقیت، همیشه پستی و بلندی‌هایی وجود دارند. حتی می‌توان گفت هیچ کسب و کاری نیست که بدون تجربه ناکامی‌های گاه و بی‌گاه به موفقیت رسیده باشد. بنابراین به‌جای غصه خوردن برای شکست، به‌دنبال دلیل آن باشید و سعی کنید که نقاط ضعف خود را از این راه، شناسایی کنید.

مدیر خوبی برای استارتاپ خود باشید.

مدیر خوبی برای استارتاپ خود باشید.

تنها وجود یک مدیر خوب و مدبر است که می‌تواند با تصمیمات مهم و درست، حفظ کیفیت ارتباطات و تقسیم وظایف در تیم، استراتژی صحیح رشد استارتاپ را انتخاب و اعضای تیم خود را به سمت هدفی خاص راهنمایی کند. بنابراین می‌توان گفت ارتباط مستقیمی بین کیفیت توسعه ایده و محصول، با کیفیت عملکرد مدیر برقرار است. البته لزوما یک نفر نباید به عنوان مدیر انتخاب شود؛ شما می‌توانید با استفاده از یک تیم مدیریتی، به راحتی امور مالی و مشتریان خود را کنترل کنید.

روند فعالیت‌ها و پروژه‌های موفق را ادامه دهید.

زمانی که به یک ایده موفق رسیدید، تا چند وقت می‌توانید از آن استفاده کرده و مشتریان را راضی نگه دارید. توصیه می‌کنیم به‌طور دائمی استراتژی‌های خود را عوض نکنید؛ زیرا این کار ممکن است خودتان و مشتریان را گیج کند. یک روند ثابت برای کسب و کارتان در نظر گرفته و تلاش کنید که با ایده‌های جدید، به این روند قدرت بدهید. تنها در صورتی مسیر را عوض کنید که دچار اختلال یا توقف شده باشید.

شبکه خود را گسترش دهید.

یکی از بهترین و مهم‌ترین استراتژی صحیح رشد استارتاپ‌ ها، مربوط به افرادی است که در اطراف تیم کسب و کار وجود دارند. اینکه چه تعداد دوست در این زمینه داشته باشید، کلید موفقیت سریع شما است. بهترین راه برای رشد و توسعه یک استارتاپ این است که با کسب و کارهای مرتبط دیگر ارتباط برقرار کنید و در گردهمایی‌های حرفه‌ای شرکت کنید. این مسئله بسیار بر کسب و کار شما تاثیرگذار خواهد بود. راه پیشرفت‌تان مشارکت‌های حرفه‌ای است و این مشارکت‌ها می‌توانند کمک زیادی به رشد و پیشرفت شما کنند.

عملکرد خود را ارزیابی کنید.

عملکرد خود را ارزیابی کنید.

اگرچه قصد شما پیشرفت سریع و سودآوری است اما باید مراقب عملکرد خود باشید. ارزیابی عملکرد یکی از مهم‌ترین مراحل رشد یک استارتاپ است که شرکت‌ها کمتر به آن توجه نشان می‌دهند. اینکه در مسیر پرشتاب پیشرفت نقاط ضعف و کاستی‌های خود را پیدا و بررسی کنید و سپس در جهت اصلاح آن‌ها کاری انجام دهید، بهترین استراتژی صحیح رشد استارتاپ است.

معمولا آن استارتاپ‌هایی که روند خود را مبتنی بر مطالعه و یادگیری قرار داده‌اند، نسبت به رقبای خود موفقیت‌های بیشتری را کسب می‌کنند. همچنین توجه داشته باشید که باید در مراحل و بازه‌های زمانی مشخصی ارزیابی عملکرد را انجام دهید. زیرا لازم است برای انجام اصلاحات و رفع نقاط ضعف برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شود.

جمع‌بندی

به‌عنوان کسی که قصد راه اندازی استارتاپی ویژه‌ای دارید، باید استراتژی‌های صحیح و کاربردی خود را قبل و بعد از راه اندازی کسب و کار در نظر بگیرید. قبل از شروع نیاز به سرمایه دارید و بعد از آن باید در کنار افرادی باتجربه و همگام با خود به رقابت با دیگر برندها بپردازید. بنابراین این استراتژی صحیح رشد استارتاپ شما را در جلب رضایت مشتری کمک کرده و در مسیر پیشرفت قرار می‌دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مطالب بلاگ

استفاده از واقعیت افزوده (AR) برای جذب مشتریان در استارتاپ‌ها