معرفی روش های جدید تامین مالی مانند ICO و STO

معرفی روش های جدید تامین مالی مانند ICO و STO

فهرست مطالب

یکی از اهداف اصلی استارتاپ‌ها افزایش سرمایه است؛ زیرا میزان سرمایه، موفقیت و شکست یک پروژه را تعیین می‌کند. لذا کسب و کارها و استارتاپ‌ها باید اقدامات لازم را برای تضمین سرمایه‌گذاری‌ها انجام دهند تا از این طریق بتوانند توسعه یابند. روش‌های متفاوتی برای جذب سرمایه وجود دارند که از جمله مهمترین آن‌ها روش عرضه توکن اوراق بهادار(STO) و عرضه اولیه سکه(ICO) است. منظور از عرضه اولیه سکه روشی برای جمع آوری سرمایه و راه ‌اندازی پروژه‌های بلاک چینی است که معمولا قبل یا بعد از شروع به کار یک پروژه اجرا می‌شود. عرضه توکن اوراق بهادار نیز پروسه‌ای است که در طی آن سرمایه ‌گذاران کوین یا توکن را صادر می‌کنند. برای آشنایی کامل با تامین مالی استارتاپ ICO و تامین مالی استارتاپ STO، در ادامه مطلب با ما باشید.

عرضه توکن اوراق بهادار STO چیست؟

عرضه توکن اوراق بهادار یا STO مخفف عبارت Security Token Offering است که به روش جدیدی برای جذب سرمایه در دنیای مالی گفته می‌شود. تامین مالی استارتاپ STO، به پروسه‌ای گفته می‌شود که در طی آن سرمایه ‌گذاران کوین یا توکن را صادر می‌کنند. هر یک از این ابزارهای امنیتی یا مالی، دارای ارزش پولی بوده و برای معامله در صرافی‌ها ارائه دهنده خدمات عرضه توکن اوراق بهادار (STO)، در محلی که اطلاعات برای بلاکچین‌های عمومی ذخیره شده‌اند، استفاده می‌کنند.
عرضه توکن اوراق بهادار یا STO یک رویداد عمومی به شمار می‌آید که در طی آن توکن ها توسط صرافی‌های ارز دیجیتال فروخته شده و این فرایند عموما چیزی بین عرضه اولیه کوین و عرضه عمومی محسوب می‌شود. پس از این فرایند، توکن‌ها می‌توانند به عنوان دارایی‌های واقعی مثل سهام، معامله شده و ارزش پولی داشته باشند. به طور کلی توکن‌ها به سه دسته تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

  • توکن مبادله‌ای: توکن‌های مبادله‌ای توسط هیچ نهادی صادر نشده و پشتیبانی نیز نمی‌شود و صرفا در مبادله مورد استفاده قرار می‌گیرند.
    توکن اوراق بهادار: این توکن دارای خصوصیات ویژه‌ای بوده و می‌تواند به عنوان اوراق قرضه یا سهام، مورد استفاده قرار گیرد. این توکن در مقایسه با سایرین، کاربرد و متقاضیان بیشتری دارد.
  • توکن کاربردی: این توکن، امکان دسترسی به خدمات ویژه‌ای را فراهم می‌کند و فرایند استفاده از آن نیز آسان و راحت است.

مزایا و معایب عرضه توکن اوراق بهادار STO

مزایا و معایب عرضه توکن اوراق بهادار STO

عرضه توکن اوراق بهادار STO که یک روش تامین مالی استارتاپ است، مزایا و معایب بسیار زیادی را به همراه دارد. از جمله مهم‌ترین مزایا و معایب تامین مالی استارتاپ STO عبارتند از:

  • عرضه اوراق بهادار تحت نظارت قانون گذاری‌های امنیتی قرار دارد و به همین خاطر ریسک آن در مقایسه با سایر روش های جذب سرمایه گذار، کمتر است.در عرضه توکن اوراق بهادار نیازی به واسطه‌ها از جمله بانک نیست و به همین خاطر این عرضه کم هزینه محسوب می شود.
  • قراردادهای هوشمند بخشی از روش STO به شمار می‌آیند و در صورت وجود این قراردادها دیگر نیازی به وکلا نیست. بنابراین، عدم نیاز به وکلا در انجام قراردادها مخصوصا قراردادهای هوشمند، از نظر هزینه مقرون به صرفه و اقتصادی است.
  • معاملات STO ‌ در هر ساعت از شبانه و در هفت روزه هفته نیز قابل انجام بوده و از این جهت بسیار منعطف هستند. دسترسی زمانی به آن‌ها آسان بوده و از این حیطه، محدودیتی ندارند.
  • سرمایه ‌گذاران غیر معتبر اجازه مالکیت در STO را ندارند؛ به طور مثال در آمریکا سرمایه‌ گذاران باید درآمد سالیانه حداقل 200 هزار دلار یا حداقل 2 میلیون دلار را در حساب بانکی خود داشته باشند تا جزء سرمایه ‌گذاران معتبر شناخته شوند.

عرضه اولیه سکه ICO چیست؟

یکی از محبوب‌ترین و کارآمدترین روش‌های جذب سرمایه برای استارتاپ‌های بلاک چین، عرضه اولیه سکه یا ICO است. عرضه اولیه سکه یا ICO مخفف عبارت Initial Coin Offering بوده و روشی برای به دست آوردن سرمایه مورد نیاز برای توسعه پروژه‌های مربوط به حوزه کریپتوکارنسی و بلاک چین به شمار می آید. شرکتی که ICO را برمی‌گزیند، ابتدا باید سندی که هدف پروژه را در آن قرار داده را منتشر کند و به سرمایه ‌گذاران اطلاعات فنی را درباره آن ارائه نمایند. نام این سند وایت پیپر است که اساسا یک نقشه راه برای چگونگی برنامه‌ریزی شرکت در جهت رشد و موفقیت محسوب می‌شود. پس از ارائه وایت پیپر به سرمایه‌ گذاران و بیان اطلاعات فنی، توکن‌ها برای پرداخت خدمات آتی صادر می‌شوند. در این حیطه شرکت کنندگان به جای خرید سهام سنتی مثل سهام مالکیت شرکت، توکن‌هایی را برای کمک به استارتاپ‌ها و کسب و کار ارسال می‌کنند.
در این روش، سرمایه ‌گذاران حق ندارند که در شرکت سهام داشته باشند و در تصمیمات مدیریت داخلی نیز دخالت کنند. در واقع در عرضه اولیه سکه، هیچ یک از سرمایه گذاران دارای حقوق صاحبان سهام شرکت و یا حق رای در تصمیمات داخلی مهم نبوده و ارزش سرمایه و حقوق آن‌ها توسط توکن و پیشرفت هر پروژه اساسی مشخص می‌گردد. علاوه بر این، سرمایه ‌گذاران در این حیطه می‌توانند از ارز دیجیتالی که تهیه کرده‌اند، برای کمک به اکوسیستم پروژه استفاده نمایند. به عبارتی بسیار ساده‌تر در فرایند ICO تیم توسعه توکن‌هایی را بر بستر یک بلاکچین به وجود می‌آورد و سپس آن‌ها را به قیمتی کم به افراد متقاضی اولیه آن می‌فروشد.
این فاز سرمایه‌گذاری جمعی بوده و پول کافی برای تبدیل ایده به واقعیت در استارتاپ به دست می‌آید. عرضه اولیه سکه اولین بار در سال 2014 رواج پیدا کرد. در آن زمان ویتالیک بوترین به همراه سایر توسعه دهندگان پروژه اتریوم، از طریق یک ICO یا عرضه اولیه سکه، سرمایه مورد نظر خود را جمع آوری نمودند. از آن زمان تا به امروز راه ‌اندازی یک عرضه اولیه سکه تبدیل به یک هنجار در فضای کریپتوکارنسی شده و در سال 2017 کمپین تامین بودجه برای پروژه‌های مختلف به ازای اهدای توکن راه ‌اندازی شدند. در آن زمان برخی از پروژه‌ها با موفقیت همراه بوده و تعداد قابل توجهی از آن ها نیز با شکست مواجه شدند.

روش تامین مالی ICO چه کاربردی برای استارتاپ‌ها دارد؟

روش تامین مالی ICO چه کاربردی برای استارتاپ‌ها دارد؟

روش تعمیر مالی استارتاپ ICO کاربردهای مختلفی را برای استارتاپ‌ها به ارمغان می‌آورد. به عبارت ساده‌تر این روش مزایا و ویژگی‌های منحصر به فردی دارد که از جمله مهمترین آن‌ها عبارتند از:

  • سهولت در اجرا: راه اندازی یک ICO نیاز به زمان زیادی ندارد و سرمایه‌ گذاران مجبور به تحمل چند ماه بروکراسی های اداری نیستند. لذا هر استارتاپی که فعالیت خود را زودتر آغاز کند، سریع تر نیز سرمایه گذار جذب کرده و به موفقیت نزدیک می‌شود.
  • حفظ کنترل: در روش عرضه اولیه سکه یا ICO، سرمایه‌ گذاران در شرکت سهیم نخواهند بود. بلکه، با این روش فقط یک سرویس آتی به آن‌ها به فروش می‌رسد و در نتیجه کنترل کل کسب و کار در دست بنیانگذاران آن خواهد بود که این موضوع باعث حفظ کنترل در سازمان می‌شود.
  • جهانی‌سازی: امروزه تعداد زیادی از کسب و کارها و استارتاپ‌ها پیوسته در حال پیدا کردن یک سرمایه‌گذار هستند. لذا به لطف راه ‌اندازی یک عرضه اولیه سکه، استارتاپ‌ها قادر خواهند بود خیلی سریع از هر نقطه در دنیا، سرمایه ‌گذارانی را جذب نمایند. به همین خاطر، جهانی بودن روش تامین مالی استارتاپ ICO جزء بزرگترین مزایا و ویژگی‌های آن محسوب می‌شود.
  • عدم وجود محدودیت: تکنولوژی مورد استفاده برای ایجاد توزیع عرضه اولیه سکه در دسترس عموم افراد بوده و محدودیتی برای هیچ شخصی وجود ندارد. البته افراد پیش از راه ‌اندازی یک عرضه اولیه سکه، باید به ملاحظات قانونی متعددی نیز توجه کنند. نبود مقررات در برخی از کشورها به معنی آزادی عمل نبوده و امکان ایجاد خودسرانه یک ICO نیز وجود ندارد. برخی از کشورها برای افرادی که خودسرانه این کار را انجام می دهند، جرایم نقدی و غیرنقدی در نظر گرفته‌اند. متداول‌ترین روش ایجاد یک ICO به وجود آوردن توکن‌ها بر روی یک زنجیره پشتیبانی کننده از قراردادهای هوشمند هستند.

تفاوت تامین مالی استارتاپ STO و ICO چیست؟

عرضه توکن اوراق بهادار STO و عرضه اولیه سکه ICO هر دو یک پروسه مشترک را دنبال می‌نمایند. به طوری که در یک پروسه عرضه اولیه سکه توسط یک مکانیزم خاص سرمایه‌ گذاری صورت می‌گیرد. توکن‌های اوراق بهادار همواره دارای پشتوانه دارایی‌های واقعی و تحت نظارت حاکمیتی هستند. از سمت دیگر عرضه اولیه سکه یا ICO معمولا توکن‌های پرکاربردی بوده و دسترسی به پلتفرم‌ها و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز را برای کاربران فراهم می‌نماید. در واقع این عرضه‌های اولیه معمولا به صورت عمومی انجام شده اما برگزاری عرضه توکن اوراق بهادار سخت بوده و نیازمند آمادگی‌های خاصی است. قرارداد سرمایه‌گذاری پروژه توکن تحت نظر قانون‌های نظارتی و امنیتی بوده و باید دولت آن‌ها را تایید نماید. قانون گذاری‌های مربوط به عرضه توکن اوراق بهادار یا STO نیز در هر کشور متفاوت هستند. توکن‌های بسیار زیادی در حال حاضر در دسترس هستند که از کشورهای مختلف صادر می‌شوند؛ اما رهبر این حوزه ایالات متحده است.

جمع بندی

در سال‌های اخیر ظهور کسب و کارهای مجازی و استارتاپ‌های متعدد، موجب شده تا نیاز به جذب سرمایه گذاران افزایش یابد. ظهور کمپین‌های رسانه‌های اجتماعی آنلاین و ارتباطات جهانی، چشم‌انداز جدیدی را به تامین مالی و افزایش سرمایه گذاران ایجاد کرده است. روش‌های مختلفی نیز برای جذب سرمایه گذاری استارتاپ‌ها وجود دارند که عرضه اولیه سکه (ICO)و عرضه توکن اوراق بهادار (STO) جدیدترین شیوه‌های جذب سرمایه هستند. اغلب شرکت‌های مدرن از این روش‌های تامین مالی برای افزایش سرمایه استفاده می‌کنند. آیا شما تجربه سرمایه گذاری از طریق این روش‌ها را دارید؟ شما چگونه برای استارتاپ و کسب و کار خود سرمایه گذار پیدا می‌کنید؟

سوالات متداول

  • منظور از عرضه توکن اوراق بهادار چیست؟
    عرضه توکن اوراق بهادار یا STO مخفف عبارت Security Token Offering است که به روش جدیدی برای جذب سرمایه در دنیای مالی گفته می‌شود.
  • عرضه اولیه سکه به چه معنا است؟
    عرضه اولیه سکه یا ICO مخفف عبارت Initial Coin Offering بوده و روشی برای به دست آوردن سرمایه مورد نیاز برای توسعه پروژه‌های مربوط به بلاک چین به شمار می‌آید.
  • در آمریکا چه قانونی برای تامین مالی به روش STO وجود دارد؟
    در کشور آمریکا سرمایه گذاران غیر معتبر اجازه مالکیت در STO را ندارند و هر یک از سرمایه‌ گذاران باید درآمد سالیانه حداقل 200 هزار دلار یا حداقل 2 میلیون دلار را در حساب بانکی خود داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *