در دنیای پرشتاب امروز استارتاپها خون تازهای به رگهای دنیای اقتصاد وارد کردهاند و با ایدههای نو و خدمات مبتکرانه درهای جدیدی را به سوی صنایع مختلف باز کردهاند. شروع موفق یک فعالیت استارتاپی نیاز به فاکتورهای بسیار زیادی دارد که بهبود بازدهی در استارتاپها یکی از مهمترین موارد این لیست است. ما در این مقاله بهصورت تخصصی به بحث در مورد راهکارهای افزایش بازدهی و کارایی تیم استارتاپی میپردازیم و نکات مهمی را برای بهبود بازدهی در استارتاپها در اختیار شما قرار میدهیم.
بهبود بازدهی در استارتاپها کدامند؟
برای یک تیم استارتاپی تازه کار و جوان که به تازگی وارد صحنه رقابت و کار در یک زمینه شدهاند، داشتن حداکثر بازدهی و انرژی بالا برای رسیدن به اهداف از پیش مشخص شده گروه بسیار مهم است. ما در ادامه به بررسی جزئیات راهکارهایی برای بهبود بازدهی در استارتاپها خواهیم پرداخت:
برگزاری جلسات
یک تیم استارتاپی برای داشتن یک هدف متعالی و دستیابی به آن باید با یکدیگر ارتباط موثر و تعامل داشته باشند. شرکت در جلسات روزانه فضایی را فراهم میکند که اعضای یک تیم با یکدیگر بیشتر به تعامل بپردازند و کار تیمی را به خوبی پیش ببرند.
البته ممکن است با اسم برگزاری جلسات به یاد جلساتی که در ادارات برگزار میشوند و هیچ خروجی به دنبال ندارند، بیفتید. اما این نوع جلسات برعکس باید کاملا فضای سازنده و دوستانهای داشته باشد و شرایط را برای بهبود بازدهی در استارتاپها فراهم کنند.
اهمیت به سلامتی کارکنان
سلامتی مهمترین دارایی یک فرد است و با به خطر افتادن آن اهمیت تمامی کارها به کنار میرود. به گفته سازمان جهانی بهداشت، سلامت جسمی و روحی کارکنان تاثیر بسیار زیادی در بهرهوری و افزایش بازدهی آنها در فضای کار دارد. به همین دلیل یک فضای استارتاپی برای اینکه بتواند با حداکثر توان و انرژی کار کند باید در ابتدا کارمندانی سالم و پرانرژی داشته باشد.
برای بهبود بازدهی در استارتاپها باید فضای کاری کارمندان را از لحاظ نور طبیعی، هوای سالم، فضای کافی، دمای مناسب و دیگر عواملی که به طور مستقیم و غیر مستقیم بر سلامت آنان تاثیر میگذارد به طور موثر بهینه شود.
همراستایی ارزشها و فرهنگ کاری
یکی از نکاتی که برای داشتن یک استارتاپ پویا و موفق به آن اشاره میشود، ایجاد یک فرهنگ کاری مثبت است که در تمامی جنبههای کاری این استارتاپ نفوذ کند. فرهنگ کاری یک استارتاپ باید به گونهای باشد که به باور و در نهایت به رفتار کارکنان و اعضای تیم تبدیل شود. این همراستایی فرهنگ کاری با ارزشهای کارکنان موجب ایجاد فضایی مثبت و همچنین ایجاد انگیزه و حال خوب برای کارکنان میشود.
در یک فرهنگ کاری مثبت و اثربخش فضا به گونهای است که اعضای تیم احساس ارزشمند بودن میکنند و بر این باور هستند که وجود آنها برای تیم بسیار موثر و مهم است. وجود این فرهنگ کاری در کنار فضای کاری موثر و مزایای شغلی مناسب، در نهایت شرایط بهبود بازدهی در استارتاپها را فراهم میکند.
فراهم کردن امکانات و تجهیزات
اگر از یک پرنده بالهای او را بگیرید نباید از او انتظار پرواز داشته باشید، برای یک فضای استارتاپی نیز به همین صورت است. اگر امکانات متناسب با نیازهای فضای کاری در اختیار کارکنان قرار داده نشود نمیتوان انتظار فعالیتی مولد و اثربخش از آنها را داشته باشید. امکاناتی که در اختیار کارکنان برای انجام امور و بالا بردن بهرهوری به آنها داده میشود با توجه به فضای کاری آنها متفاوت است. به عنوان مثال یک استارتاپ در حوزه تکنولوژی و فناوری باید از امکاناتی مانند کامپیوتر، لپ تاپ، انواع نرمافزاهای به روز، اینترنت پرسرعت و پایدار، فضای کاری مناسب و موارد نظیر این بهره ببرد.
مشخص بودن شرح وظایف
استرس یکی از عوامل کاهش دهنده بهبود بازدهی در بین کارمندان است و مشخص نبودن عناوین شغلی و همچنین مشخص نبودن دقیق شرح وظایف به فضای پر استرس کاری دامن میزند. فضای کاری در استارتاپها به دلیل تازهکار بودن و جدید بودن شرایط ممکن است در اوایل کارها به صورت نامشخص پیش برود و میتوان این شرایط را تا حدودی عادی دانست. اما نباید این شرایط برای طولانی مدت برقرار باشد و باید هرچه سریعتر نسبت به تدوین و تنظیم یک دستورالعمل صریح و واضح که سمت سازمانی و شرح وظایف افراد در آن به خوبی مشخص شدهاند، اقدام شود. به دور نگه داشتن کارکنان از فضاهایی که برای آنها استرس و اضطراب را به دنبال دارد تاثیر بسیار بدی بر بهبود بازدهی در استارتاپها دارد.
اهمیت به آموزش و توسعه مهارتها
استارتاپها برای شروع کار اقدام به استخدام کردن افراد متخصص و دارای سابقه کاری مرتبط با فضای کاری خود میکنند، اما باید این نکته را در نظر بگیرند که حتی یک فرد متخصص نیز همه چیز را نمیداند و نیاز به آموزش تخصصی در زمینه کاری خاص شما دارد. به همین دلیل در هنگام استخدام کردن افراد نباید تمام توجه و تمرکز روی سابقه کاری و میزان دانش فرد باشد، بلکه باید روی مهارت یادگیری، میزان شوق و اشتیاق برای تجربه چیزهای جدید و پشتکار فرد بررسی انجام شود. یک فضای استارتاپی برای رشد و بهبود به کارکنانی نیاز دارد که آنها نیز احساس رشد و نیاز را در خود حس کنند و هر دو در جهت برآورده کردن این نیازها گام بردارند.
آموزش مهارت به کارکنان با توجه به حوزه کاری آنها متفاوت است. اما آموزشها و مهارت به طور کلی به دو دسته مهارت نرم و مهارت سخت تقسیم بندی میشوند. مهارتهای نرم شامل مهارت گوش دادن، ارتباط موثر، همدلی، حمایت و مواردی اینچنینی است و مهارت سخت با توجه به نوع فعالیت متفاوت است. به عنوان مثال مهارت سخت برای حوزه فناوری را میتوان آموزش برنامهنویسی، تجزیه و تحلیل دادهها و کار با نرمافزارهای مختلف در نظر گرفت. مجددا تاکید میشود که آموزش نقش بسیار مهمی در بهبود بازدهی در استارتاپها دارد، بنابراین به دنبال مهیا کردن شرایط برای آموزش موثر برای کارکنان خود باشید تا ثمره آن را در آینده مشاهده کنید.
ایجاد فضایی مبتنی بر صمیمیت
فضای کاری که در آن صمیمیت و صداقت در بین کارکنان برای پیش بردن اهداف استارتاپ حاکم است به مراتب از فضایی که هیچگونه صمیمیت و همدلی در آن مشاهده نمی شود، بهرهوری بیشتری دارد. ارتباط موثر کارکنان در بهبود بازدهی در استارتاپها نقش بسیار پررنگی را ایفا میکند. یکی از وظایف مدیران استارتاپها ایجاد فضایی است که کارکنان بتوانند با کمترین میزان انرژی به صورت بهینه با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. به عنوان مثال استفاده از ایمیل برای برقرای ارتباط در عصری که برنامههای متنوعی جهت چت متنی و تصویری وجود دارد، شرایط را برقراری ارتباط سریع و موثر فراهم میکند. بنابراین توصیه میشود که فضای برقراری ارتباط سریع و صمیمی را برای کارکنان خود در فضای استارتاپی هرگز فراموش نکنید.
استفاده از برنامههای کاربردی برای بهبود بازدهی در استارتاپها
برای یک استارتاپ تازه کار برای بهبود بهرهوری در بین کارکنان خود، زمان نقش مهمی را ایفا میکند. با مدیریت بهینه زمان میتوان کارها را با سرعت و دقت بیشتری انجام داد و در نهایت به اهداف از قبل مشخص شده رسید. در این مسیر ابزارها و برنامههای کاربردی متعددی برای وظایف مختلفی وجود دارند. به عنوان مثال برای مدیریت برنامهریزی میتوان از Google Calendar یا برای مدیریت ارتباط کاری از Gmail و Skype، برای مدیریت پروژه از Trello و Monday، برای مدیریت زمان از Google Drive یا Google Docs استفاده میکرد. برای بهبود بازدهی در استارتاپها برنامههای کاربردی بسیار متنوعی وجود دارد که باید با توجه به نوع فعالیت و اولویت استارتاپها نسبت به استفاده از آنها اقدام کرد.
تضمین موفقیت یک کسب و کار با افزایش بازدهی تیم استارتاپی
استارتاپها با شروع فعالیت خود و برای بالابردن بهرهوری با چالشهای بیشتری نسبتبه دیگر کسبوکارها مواجه هستند. داشتن یک تیم آموزش دیده، مشتاق به یادگیری، وجود فضای صمیمی و عوامل دیگر در بهبود بازدهی در استارتاپها نقش بسیار مهمی را ایفا میکنند. ما در این مقاله به بررسی کامل این موارد پرداختیم و نکاتی را به شما آموزش دادیم تا بهرهوری، بازدهی و کارایی تیم استارتاپی خود را افزایش دهید.