مراحل آماده‌سازی استارتاپ برای عرضه اولیه سهام

مراحل آماده‌سازی استارتاپ برای عرضه اولیه سهام

فهرست مطالب

استارتاپ‌ها از مرحله ایده اولیه تا آماده‌سازی استارتاپ برای عرضه اولیه سهام مسیر طولانی را در پیش دارند. مراحل رسیدن یک استارتاپ نوپا از تشکیل تا رسیدن به مرحله عرضه اولیه سهام شامل سه گام کلی، ایده، ساخت محصول، جذب سرمایه و در نهایت مرحله سوم آماده‌سازی استارتاپ برای عرضه اولیه سهام است. در این مقاله با ما باشید تا صفر تا صد آماده‌سازی استارتاپ برای عرضه اولیه سهام را به شما توضیح دهیم.

راه‌اندازی استارتاپ از ایده تا عرضه اولیه سهام

استارتاپ‌ها از ابتدای شروع تا آماده‌سازی استارتاپ برای عرضه اولیه باید چندین مرحله را پشت سر بگذارند که ما در ادامه به طور کامل به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

راه‌اندازی استارتاپ از ایده تا عرضه اولیه سهام

ایده نوآورانه

یک استارتاپ با یک ایده نو و تازه وارد بازار کار می‌شود و به رقابت با سایر کسب‌وکارها در زمینه مورد نظر می‌پردازد. ایده‌ای که یک استارتاپ ارائه می‌دهد نتیجه ساعت‌های زیاد تحقیق  و بررسی شرایط بازار و در نهایت پیدا کردن یک راه‌حل جدید برای حل مشکلات فعلی است.

ساخت محصول و نمونه اولیه

پس از اینکه ایده یک استارتاپ موفق شکل گرفته شد و پس از انجام تحقیقات گسترده، اگر استارتاپ در زمینه ساخت یک محصول است، باید نسبت به ساخت نمونه اولیه و محصول اقدام شود. وجود محصول و نمونه اولیه و مقایسه آن با سایر موارد موجود در بازار برای افرادی که قصد سرمایه گذاری در یک استارتاپ را دارند بسیار مهم است و آن‌ها را در تصمیم‌گیری بسیار کمک می‌کند.

جذب سرمایه

پس از اینکه مراحل ثبت یک استارتاپ به موفقیت طی شد و یک محصول اولیه ساخته شد، ممکن است بسیاری از استارتاپ‌ها در این مرحله با کمبود منابع مالی مواجه شوند و نیاز باشد که برای ادامه‌ حیات کاری استارتاپ نسبت به جذب سرمایه اقدام کنند. سرمایه‌گذاران با بررسی نمونه اولیه و ایده کار شما نسبت به سرمایه گذاری و تزریق پول به کسب و کار شما تصمیم می‌گیرند. نکته مهم این است که تنها ایده خوب برای سرمایه گذاران کافی نیست، بلکه نحوه اجرا و به ثمر رساندن آن نیز برای آن‌ها بسیار مهم است.

آماده‌سازی استارتاپ برای ورود به بورس

یکی از را‌ه‌های توسعه، پیشرفت و گسترش دادن یک استارتاپ و تبدیل شدن به یک کسب‌وکار بسیار بزرگ در کنار جذب سرمایه‌گذار ورود به بازار بورس است. در سال‌های گذشته ما شاهد ورود بسیاری از استارتاپ‌های ایرانی به بازار بورس بوده‌ایم و این مسیر نیز هم اکنون ادامه دارد.

 عرضه اولیه برای استارتاپ‌ها یک گام مهم برای جذب سرمایه کلان و موفقیت آن‌ها در آینده است و در نهایت باعث رشد و گسترش فضای یک استارتاپ نوپا به یک شرکت بزرگ می‌شود. اما آیا همه استارتاپ‌ها امکان حضور در بازار بورس را دارند؟ شرایط و قوانین ورود به بازار بورس چیست؟ مزایای عرضه اولیه سهام چیست؟ آماده‌سازی استارتاپ برای عرضه اولیه سهام چگونه است؟ سوالاتی که در ادامه ما به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

آیا استارتاپ‌ها شرایط ورود به بازار سرمایه را دارند؟

بازار سرمایه یا همان بورس ایران به چهار دسته اصلی، بازار بورس، فرابورس، بورس کالا و بورس انرژی دسته‌بندی می‌شود. بازار بورس ایران به عنوان قدیمی‌ترین و در عین حال بزرگترین بازار سرمایه ایران در نظر گرفته می‌شود و میزبان سهام شرکت‌های بسیار بزرگ بخصوص در حوزه صنعتی است. حضور شرکت‌ها در بازار بورس و حضور در تابلو اصلی بازار بورس مستلزم وجود 30% سهام شناور شرکت‌های متقاضی است.

برای ورود شرکت‌ها به بازار بورس معیارهایی توسط هیئت پذیرش در نظر گرفته شده است که می‌توان به سودآوری شرکت در دوره های مالی گذشته و کنونی و همچنین سودآوری به صورت مستمر در آینده اشاره کرد. استارتاپ‌های ایرانی که شرایطی که ذکر شده را دارا باشند می‌توانند وارد بازار بورس شوند، کما که بسیاری از استارتاپ‌هایی مانند دیجی‌کالا، تپسی و شیپور با احراز داشتن چنین شرایطی وارد بازار بورس شده‌اند.

مزایای عرضه اولیه سهام چیست؟

مزایای عرضه اولیه سهام چیست؟

در هنگام ورود به بازار بورس، عرضه اولیه سهام شرکت‌ها صورت می‌گیرد، اما عرضه اولیه سهام چیست و چه مزایایی دارد. عرضه اولیه (initial public offering)  به منظور ارائه سهام اولیه یک شرکت در بازار بورس است. عرضه اولیه سهام گام مهمی در عمومی شدن یک استارتاپ و یا یک کسب‌وکار دارد و با در اختیار قرار دادن میزان سرمایه بالا باعث گسترش و رشد فضای کاری کسب‌وکار خواهد شد.

عرضه اولیه سهام یک استارتاپ فرصت‌های تجاری بسیار زیادی را در سر راه این شرکت قرار می‌دهد. وقتی آماده‌سازی استارتاپ برای عرضه اولیه سهام صورت می‌گیرد شرایط را برای دیده شدن توسط افراد و سازمان‌هایی که به دنبال سرمایه‌گذاری هستند، فراهم می‌کند. با جذب سرمایه مسیر پیشرفت و موفقیت برای ادامه کار یک استارتاپ مهیا می‌شود.

وقتی که عرضه اولیه سهام یک استارتاپ صورت می‌گیرد و به دنبال آن میزان سرمایه زیادی به شرکت تزریق می‌شود، فرصت‌های زیادی برای انجام فعالیت‌های مثبت و در مسیر پیشرفت شرکت مانند استخدام نیروی کار متخصص و حرفه‌ای است.

یکی دیگر از مزایای ارائه عرضه اولیه سهام برای استارتاپ‌ها تبدیل شدن به یک شرکت عمومی و شناخته شده است. به طور کلی شرکت‌های عمومی نسبت به شرکت‌ها خصوصی در بین مردم از اعتبار بیشتری برخوردار هستند. به همین دلیل وقتی یک استارتاپ از طریق عرضه اولیه سهام به یک شرکت تجاری عمومی تبدیل می‌شود، در نگاه مردم نسبت به سایر رقبا و شرکت‌های خصوصی بهتر و کارآمدتر است.

البته عرضه اولیه سهام استارتاپ‌ها یک فرایند بی نقص نیست و دارای معایبی است که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

طولانی شدن فرایند عرضه اولیه سهام یک استارتاپ را شاید بتوان مهم‌ترین عیب آن دانست. فرایند آماده‌سازی استارتاپ برای عرضه اولیه سهام ممکن است شش ماه یا حتی بیشتر به دلیل فرایند و وجود قوانین طول بکشد.

از سوی دیگر آماده‌سازی استارتاپ برای عرضه اولیه سهام با هزینه‌هایی مانند پذیره نویسی، بایگانی، بازپرداخت و موارد دیگر باشد که بار مالی برای یک استارتاپ را به همراه دارد.

از سوی دیگر وقتی یک استارتاپ یا جذب سرمایه همراه شده است و عملکرد شرکت به صورت سه ماهه اعلام می‌شود این مدت زمان برای راضی نگه‌داشتن افراد سرمایه‌گذار ممکن است با چالش‌هایی همراه باشد.

قوانین آماده‌سازی استارتاپ برای عرضه اولیه سهام

قوانین آماده‌سازی استارتاپ برای عرضه اولیه سهام

برای آماده‌سازی استارتاپ برای عرضه اولیه سهام یک سری قوانین و شرایط وجود دارد که باید از این شروط گفته شده حداقل دو شرط را برآورد کرد:

  • استارتاپ داده محور و بر بستر اینترنت باشد.
  • 30 درصد از دارایی‌های استارتاپ نامشهود باشد.
  • استارتاپ‌هایی که بر اساس کاربر پایه باشند.

در نهایت با احراز این شرایط استارتاپ متقاضی پذیرش در بورس پیش از عرضه اولیه سهام باید نسبت به وثیقه قرار دادن بیش از نیمی از سهام شرکت به هیئت پذیرش بورس اقدام کنند. وجود این وثیقه‌ها به عنوان ضمانت اجرای پایبندی به تعهدات است.

ورود به بورس، اولین گام در مسیر موفقیت یک استارتاپ‌

استارتاپ‎‌ها کسب‌وکارهای نوینی هستند که سال‌های گذشته بازار کشور را دچار تحولات بسیار مثبتی کرده‌اند. استارتاپ‌ها با یک ایده تازه و جدید پای در سیستم اقتصادی کشور گذاشته‌اند و برای پیشرفت و دستیابی به منابع مالی بیشتر نیاز به جذب سرمایه دارند. جذب سرمایه برای استارتاپ‌ها از طریق سرمایه‌گذاران شخصی و شرکت‌ها و همچنین به صورت عرضه اولیه سهام در بورس صورت می‌پذیرد. آماده‌سازی استارتاپ برای عرضه اولیه سهام دارای مراحلی است که باید توسط برای وارد شدن به بازار بورس ایران توسط هیئت پذیرش بورس مورد تایید قرار بگیرند. در این مقاله ما به بررسی کامل شرایط آماده‌سازی استارتاپ برای عرضه اولیه سهام پرداختیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *