استارتاپها با گرد هم آوردن تعدادی از جوانان با انگیزه و با در دست داشتن یک ایده جذاب و عملی کردن آن تشکیل میشوند. اما مشکلی اصلی بسیاری از استارتاپها پس از بهدست آوردن یک ایده ناب، پیدا کردن منابع مالی برای ادامه حیات و عملی کردن ایده خود است. اینجاست که پای جذب سرمایه به میان میآید و وجود یک سرمایهگذار قوی، ادامه کار را برای یک استارتاپ بسیار راحتتر خواهد کرد. در این مقاله ما سعی بر این داریم تا استراتژی های جذب سرمایه برای استارتاپ ها، نحوه کار با صندوقهای سرمایهگذاری و معرفی بهترین صندوقهای سرمایهگذاری برای استارتاپها را مورد بررسی قرار دهیم. پس اگر از علاقهمندان به این موضوع هستید یا بهدنبال راهکاری برای جذب سرمایه هستید این مقاله را از دست ندهید.
چگونه از صندوقهای سرمایهگذاری سرمایه کافی را جذب کنیم؟
روشهای گوناگون و استراتژی های جذب سرمایه برای استارتاپ ها بهصورت بسیار متنوعی وجود دارند که یکی از گزینههای جذاب صندوقهای سرمایهگذاری است. صندوقهای سرمایهگذاری شرکتهایی هستند که کار آنها سرمایهگذاری در استارتاپها و شرکتهای نوپا است. این صندوقها بهعنوان سرمایهگذاران ریسکپذیر معروف هستند و در ازای سرمایهگذاری در یک استارتاپ سهام یا مالکیت بخشی از استارتاپ را دریافت میکنند. برای جذب سرمایه از صندوقهای سرمایهگذاری باید ایده و طرحی که یک استارتاپ ارائه دهید که از جذابیت بسیار بالایی برخوردار باشد. همچنین این ایده باید قابلیت صنعتی شدن و رقابت با رقبای موجود در بازار را داشته باشد. از سوی دیگر صندوقهای سرمایهگذاری به ارزیابی مالی مورد نظر خود میپردازند و بازگشت سرمایه برای آنها بسیار مهم است. بنابراین برای جذب یک صندوق سرمایهگذاری باید یک طرح شفاف و روشن و همچنین با اطمینان کامل از بازگشت سرمایه را به سرمایهگذار بدهید تا صندوق سرمایهگذاری استارتاپ شما را بهعنوان یک گزینه سودآور در نظر بگیرد.
راهنمای کامل جذب سرمایه برای استارتاپها
اولین و مهمترین استراتژی های جذب سرمایه برای استارتاپ ها داشتن یک ایده درخشان و ناب است. بسیاری از افراد فکر میکنند که تنها با داشتن پول میتوانند یک استارتاپ و یا کسبوکار را راه بیندازند، اما در صورتی که یک ایده خلاقانه وجود داشته باشد، سرمایهگذاران ترغیب به سرمایهگذاری بر روی استارتاپ شما خواهند شد. اما قبل از اینکه یک استارتاپ اقدام جذب سرمایهگذار کند باید مواردی را رعایت کند تا بتواند سرمایهگذار را متقاعد به انجام سرمایهگذاری کند. در ادامه ما به معرفی این عوامل تاثیرگذار میپردازیم:
-
ارائه محصول جذاب
یکی از مهمترین استراتژی های جذب سرمایه برای استارتاپ ها داشتن یک محصول جذاب و خاص است. داشتن یک محصول جذاب درازه مذاکره با سرمایهگذار را باز خواهد کرد و به گفته بسیاری از کارشناسان اگر یک محصول به اندازه کافی خوب باشد توانایی ایجاد بازار جدید را خواهد داشت.
-
وجود یک تیم قوی
یک استارتاپ برای نشان دادن حرفهای بودن خود باید از یک تیم از متخصصین و افراد کاربلد بهره ببرد. وجود یک تیم قوی پرستیژ شما را افزایش میدهد و همچنین نقش مهمی در جلب اعتماد سرمایهگذار دارد.
-
داشتن سهم بازار
وقتی یک استارتاپ محصولی را ارائه کرده است و بخشی از سهم بازار را به خود اختصاص داده است، به مراتب از محصولی که سهمی از بازار ندارد در مذاکره قویتر ظاهر میشود و میتواند سرمایهگذار را جذب و او را متقاعد به سرمایهگذاری کند. نکته مهم دیگر در استراتژی های جذب سرمایه برای استارتاپ ها این است که سرمایهگذار را تنها بهعنوان یک منبع مالی در نظر نگیرید زیرا رابطه استارتاپها و سرمایهگذاران یک رابطه بلند مدت است. بنابراین قبل از ورود به رابطه با یک سرمایهگذار به همسویی فکری و تفاهم در مورد بسیاری از مسائل مهم بپردازید.
نکاتی برای مذاکره با صندوقهای سرمایهگذاری
استراتژی های جذب سرمایه برای استارتاپ ها به شما کمک خواهند کرد مذاکره با صندوقهای سرمایهگذاری برای شما راحتتر باشند و آنها را مجاب به سرمایهگذاری در استارتاپ خود کنید. مجموعه اقداماتی وجود دارند که با رعایت آنها صندوقهای سرمایهگذاری به استارتاپ شما بیشتر جذب میشوند.
-
محاسبه نیاز مالی استارتاپ
برای اینکه یک استارتاپ در جذب سرمایه موفق عمل کند و نیازهای خود را در مورد یک صندوق سرمایهگذاری بداند باید در ابتدا مدیران استارتاپ به یک ارزیابی مالی و بررسی نیاز مالی استارتاپ خود به منابع مالی بپردازند و بهطور دقیق مشخص کنند که به چه میزان سرمایه نیاز دارند.
-
ارائه بیزینس پلن
داشتن یک بیزینس پلن و داشتن یک طرح بلند مدت که نشاندهنده چشمانداز و آینده کاری برای استارتاپ است برای بسیاری از صندوقهای سرمایهگذاری بسیار مهم است و یک استارتاپ با داشتن یک بیزینس پلن مناسب شانس بسیار زیادی برای جذب سرمایه دارد.
-
ارائه وضعیت مالی
قبل از اقدام به جذب سرمایهگذار باید اوراق مالی و صورتهای سود و زیان را آماده سازی کنید تا سرمایهگذار با اتکا به دادههای مالی که استارتاپ شما در مدت دوره فعالیت کاری خود بهدست آورده است تصمیم به سرمایهگذاری کند.
-
تنظیم برنامه بازپرداخت
بعد از اینکه موفق به جذب یک صندوق سرمایهگذاری برای استارتاپ خود شدید باید با توجه به نوع قراردادی که با آنها میبندید، نسبت به تنظیم برنامه بازپرداخت نقدینگی بپردازید.
صندوقهای سرمایهگذاری؛ گامی استوار بهسوی موفقیت استارتاپی
در نهایت میتوان گفت که با جذب سرمایه از طریق صندوقهای سرمایهگذاری، میتوان آینده یک استارتاپ را متحول ساخت. اگر استارتاپی بتواند با ارائه یک ایده نوآورانه، محصول جذاب، تیم قدرتمند و سهم مناسب از بازار، صندوقهای سرمایهگذاری را به سرمایهگذاری بر روی استارتاپ خود ترغیب کند، گام بزرگی بهسوی موفقیت و رشد استارتاپ برداشته است. چرا که تجربه نشان داده که استارتاپهای توانمندی که توانستهاند صندوقهای سرمایهگذاری مناسب را جذب کنند، سرانجام به شرکتهای بزرگ و پیشرو در صنعت خود تبدیل شدهاند. بنابراین اگر یک استارتاپ تمامی استراتژیهای لازم برای جذب سرمایهگذار را بهکار گیرد، میتواند در آیندهای نه چندان دور، در مسیر شرکتهای پیشرو و پیشگام جای گیرد.