جذب سرمایه گذار فرشته برای استارتاپ ها

جذب سرمایه گذار فرشته برای استارتاپ ها

فهرست مطالب

افرادی که به تازگی کسب و کار و استارتاپ خود را راه‌اندازی کرده‌اند، حتماً تا به امروز نام سرمایه‌گذار فرشته را شنیده‌اند. سرمایه‌گذار فرشته استارتاپ فردی است که سرمایه و منابع مالی زیادی در اختیار دارد و می‌خواهد که این منابع را در اختیار استارتاپ‌های نوپا قرار دهد. استفاده از سرمایه‌گذار فرشته دارای مزایایی اعم از: انعطاف پذیری، تامین سرمایه اولیه و… هستند و برای جذب این سرمایه‌گذاران روش‌های مختلفی وجود دارد که در ادامه آن ها را بیان خواهیم کرد.

سرمایه‌گذار فرشته چه کسی است؟

به افرادی که سرمایه مالی زیادی دارند و با تجربه قبلی و بررسی ایده‌های نو، سرمایه اولیه را برای راه‌اندازی و شکل‌گیری حیات استارتاپ‌ها فراهم می‌کنند، سرمایه گذاران فرشته می‌گویند. این افراد ریسک راه اندازی یک استارتاپ را پذیرفته و در ازای دریافت سهام از آن استارتاپ، سرمایه اولیه مورد نیاز را فراهم می‌کنند. میزان سهامی که این سرمایه‌گذاران دریافت می‌کنند؛ بسته به میزان سرمایه آن‌ها متفاوت است. گاهی اوقات سرمایه‌گذاران فرشته لزوماً افراد ثروتمند نیستند و هر فردی بسته به میزان سرمایه خود می‌تواند در یک یا چند طرح جدید سرمایه‌گذاری کند. سرمایه‌گذاران فرشته معمولاً در مراحل اولیه طرح‌های نوپا برای رشد و حرکت آن‌ها کمک می‌کنند. اما پس از اینکه یه استارتاپ در مسیر رشد خود به ثبات رسید، سرمایه خود را خارج کرده و به سراغ سرمایه گذاری در استارتاپ بعدی می‌روند. 

جذب سرمایه گذار فرشته برای استارتاپ ها

معیار انتخاب سرمایه‌گذاران فرشته چیست؟

بدیهی است که سرمایه‌گذار فرشته استارتاپ، هر کسب و کاری را برای سرمایه‌گذاری انتخاب ‌نکند و برای سرمایه گذاری دارای معیارهایی باشد که تعدادی از مهمترین آن‌ها عبارتند از:

  •   طرح‌هایی که ایده نوآورانه و منحصر به فرد ارائه دهند.
  •   طرح‌ها و گروه‌هایی که بازار فروش خوب و روحیه رقابتی داشته باشند.
  •   گروه‌هایی که از معافیت‌های مالیاتی نیز استفاده کرده و حق مالکیت معنوی را رعایت کنند.
  •   گروه‌ها و استارتاپ‌هایی که توانایی حل مسئله و مدیریت بحران در برابر چالش‌های مختلف را داشته باشند.

مزایا و معایب سرمایه‌گذار فرشته

یاری گرفتن از سرمایه‌گذاران فرشته برای استارتاپ‌های نوپا و کسب و کارها دارای مزایا و معایبی هستند که عبارتند از:

  •   تامین سرمایه اولیه: سرمایه‌گذاران فرشته تمامی ریسک‌های سرمایه‌گذاری را پذیرفته و بودجه اولیه مورد نیاز برای رشد استارتاپ‌ها را در اختیار مدیران می‌گذارند. لذا با وجود این سرمایه‌گذاران، منابع مالی و بودجه مورد نیاز همیشه در دسترس هستند.
  •   انعطاف پذیری: اخذ وام از موسسات مالی و بانک‌ها کار سخت و دشواری است و باید زمان زیادی برای این کار صرف شود. اما جذب سرمایه‌گذاران فرشته دارای هیچ نوع محدودیتی نیست وسرمایه‌گذاران فرشته بدون محدودیت مبلغ اولیه مورد نیاز را پرداخت می‌کنند.
  •   افزایش درصد موفقیت: بر اساس تحقیقات و آمارها استارتاپ‌های نوپا که بودجه اولیه خود را از سرمایه‌گذاران فرشته تامین کرده‌اند، به موفقیت بیشتری دست یافته‌اند. زیرا فرشتگان سرمایه‌گذار تخصص و تجربه بالایی در حیطه‌های مختلف دارند و می‌توان از تجربه و کمک آن‌ها در مسیر موفقیت استفاده کرد.
  •   انتظار سوددهی بالا: برخی از فرشتگان سرمایه‌گذار، در زمان سرمایه‌گذاری ریسک بالایی را می‌پذیرند که به همین خاطر انتظار دارند در انتهای کار سود بیشتری نیز دریافت کنند. گاهی اوقات انتظارات آن‌ها برآورده نمی‌شود و استارتاپ‌ها ممکن است که با شکست مواجه شوند.
  •   کنترل شرکت: سرمایه‌گذاران فرشته در ازای پرداخت مبلغ خود، بخشی از سهام آن استارتاپ را در اختیار می‌گیرند که به همین خاطر می‌توانند در امور شرکت دخالت و نفوذ کنند. لذا کارآفرینان و افرادی که به تازگی مشغول به کار شده‌اند، ممکن است احساس کنند کنترل شرکت از دست آن‌ها خارج شده است. اما اغلب فرشتگان سرمایه‌گذار، دخالتی در امور شرکت نمی‌کنند.

 

  •   سرمایه محدود: این سرمایه‌گذاران میزان منابع مالی مورد نیاز اولیه کسب و کارها را تامین می‌کنند. اما، اگر کسب و کار سود مورد نظر آن‌ها را تامین نکند، سرمایه‌گذاری مجدد دچار محدودیت‌هایی شده و یا به طور کامل قطع می‌شود.

روش‌های جذب سرمایه‌گذار فرشته استارتاپ

افرادی که به تازگی تصمیم به راه‌اندازی کسب و کار خود را دارند و به سرمایه‌گذاران فرشته نیاز دارند، می‌توانند از طریق روش‌های مختلف آن‌ها را جذب کنند که عبارتند از:

انجمن سرمایه فرشتگان ACA

یکی از بزرگترین انجمن سرمایه‌گذاران فرشته، انجمن  ACA در آمریکای شمالی است. در این انجمن حدوداً ۱۵ هزار عضو وجود دارد که نماینده ۲۵۰ گروه هستند. البته خود این انجمن به طور مستقیم برای سرمایه‌گذاری اقدام نمی‌کند؛ بلکه استارتاپ‌ها و کسب و کارهای جدید را با سرمایه‌گذاران آشنا می‌کند. در این انجمن افراد تازه کار می‌توانند آموزش‌ دیده و با افراد با تجربه در ارتباط باشند.

شبکه سرمایه‌گذاران فرشته AIN

شبکه AIN یک شبکه آنلاین جهانی است که تمامی سرمایه‌گذاران و استارتاپ‌ها می‌توانند از طریق آن با هم در ارتباط باشند. در این شبکه حدوداً ۳۰ هزار سرمایه‌گذار معتبر و مشهور وجود دارند که استارتاپ‌های نوپا می‌توانند با آن‌ها همکاری داشته باشند. در این شبکه نیز دوره‌های آنلاین برای کارآفرینان فراهم شده که به آن‌ها آموزش‌های مربوطه داده می‌شود.

انجمن فرشتگان TAF

این انجمن یک گروه سرمایه‌گذاری خصوصی است که تمرکز آن در حوزه فناوری می‌باشد. در این انجمن حدوداً ۸۰ عضو فعال از ایالات متحده کانادا اروپا و سایر کشورها وجود دارند. این انجمن انحصاری است و بهترین راه تماس با آن‌ها، برقراری ارتباط متقابل با سرمایه‌گذاران فعلی است و در این انجمن نیز آموزش ‌ها به طور کامل انجام می‌شوند.

خانواده و اطرافیان

علاوه بر تمامی انجمن‌های بیان شده افرادی که کسب و کار خود را به تازگی راه‌اندازی کرده‌اند می‌توانند از اعضای خانواده و یا دوستان و اطرافیان خود نیز به عنوان سرمایه‌گذار کمک بگیرند. همچنین آن‌ها می‌توانند با افرادی که در حوزه فعالیتشان آشنا هستند، ارتباط برقرار کرده و برای سرمایه‌گذاری درخواست کنند.

روش‌های جذب سرمایه‌گذار فرشته استارتاپ

تفاوت سرمایه‌گذار فرشته استارتاپ با سرمایه‌گذار خطرپذیر

برخلاف باورهای برخی از افراد، سرمایه‌گذار فرشته با سرمایه‌گذار ریسک‌پذیر یا خطرپذیر با هم متفاوت هستند که برخی از مهم‌ترین تفاوت‌های آن‌ها عبارتند از:

  •   تفاوت در منابع مالی: سرمایه گذاران فرشته از منابع مالی خود برای سرمایه‌گذاری استفاده می‌کنند. اما سرمایه‌گذاران خطرپذیر با جمع آوری منابع مالی مردم سرمایه‌گذاری می‌کنند. مقادیر سرمایه‌گذاران فرشته نیز معمولاً کمتر از مقادیر سرمایه‌گذاران خطر پذیر است.
  •   تفاوت در میزان مشارکت: میزان مشارکت و همکاری سرمایه‌گذاران فرشته بنا به خواست خودشان است و اغلب آن‌ها در امور مدیریتی دخالتی ندارند. اما سرمایه‌گذاران خطرپذیر نقش پررنگی را در این زمینه ایفا می‌کنند.
  •   تفاوت در مدت سرمایه گذاری: فرشتگان سرمایه‌گذار معمولاً پس از رشد اولیه استارتاپ و تثبیت آن‌ها به سراغ شرکت‌های دیگر می‌روند. اما سرمایه‌گذاران ریسک پذیر در مراحل توسعه برندینگ، افزایش محصولات و خدمات… بر اساس توافقات و قراردادی که دارند به سرمایه گذاری ادامه می‌دهند.

جمع‌بندی

معمولاً به سرمایه‌گذاری که وضعیت مالی خوبی دارد و می‌خواهد سرمایه اولیه برای شروع کار را در اختیار استارتاپ‌های نوپا قرار دهد، سرمایه‌گذار فرشته می‌گویند. یاری گرفتن از سرمایه گذار فرشته استارتاپ دارای مزایا و معایبی اعم از: تامین سرمایه اولیه، انعطاف پذیری، امکان کنترل شرکت و… می‌باشد. اگر شما هم به دنبال جذب این سرمایه گذاران هستید می‌توانید از طریق انجمن‌های مربوطه و ارتباط با آن‌ها برای جذب آن ها اقدام کنید. آیا تجربه جذب سرمایه گذار را دارید؟ از چه طریق آن‌ها را متقاعد به سرمایه گذاری کرده‌اید؟ نظرات و سوالات خودتان را در این زمینه با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

  •   آیا سرمایه‌گذار فرشته در مدیریت استارتاپ‌ها مشارکت می‌کند؟

این موضوع کاملاً بر اساس میل سرمایه‌گذاران است؛ اما، اغلب آن‌ها دخالت و نقش پررنگی در مدیریت و اداره کسب و کار ندارند.

  •   در خواست سرمایه‌گذار فرشته در ازای پرداخت چیست؟

معمولاً سرمایه‌گذاران فرشته در ازای مبلغ پولی که پرداخت می‌کنند، ۳۰ درصد از سهام کسب و کار را دریافت می‌نمایند که این میزان سهام بسته به توافق طرفین دارد و محدودیتی برای آن وجود ندارد.

  •   منظور از سرمایه‌گذار فرشته چیست؟

به فردی که منابع مالی زیادی در دسترس دارد و از لحاظ مالی از کسب و کارهای نوپا پشتیبانی می‌کند، سرمایه‌گذار فرشته می‌گویند.

  •   از چه طریق می‌توان سرمایه‌گذار فرشته را جذب کرد؟

از طریق روش‌های مختلفی که شامل: خانواده و دوستان، انجمن ACA، انجمن AIN و… هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *