فواید و زیان‌های ادغام استارتاپ‌ها چیست؟ آموزش کامل

مزایا و معایب ادغام و خرید شرکت‌های استارتاپی

فهرست مطالب

ادغام و خرید شرکت‌های استارتاپی که در ابتدای راه خود هستند و با کمبود شدید و مشکل در تامین منابع مالی روبرو هستند گام مهمی در توسعه آن‌ها است. خرید یک استارتاپ توسط یک شرکت بزرگ با منابع مالی گسترده تاثیر زیادی در مسیر پیشرفت، تجهیزات و حتی منابع انسانی استارتاپ دارد و باعث می‌شود که دستیابی به اهداف استارتاپ راحت‌تر از پیش شود. فضا و زیست بوم کاری استارتاپ‌ها با پیشرفت و رقابت زیاد در هم تنیده شده است و فواید و زیان‌های ادغام استارتاپ‌ها اهمیت بسیار بالایی پیدا می‌کند. ما در ادامه به بررسی چالش‌های ادغام و خرید در کسب‌وکارهای نوپا می‌پردازیم.

بررسی ادغام و خرید در دنیای استارتاپ‌ها

در دنیای استارتاپ‌ها ادغام توسط شرکت‌ها بزرگ برای دسترسی به منابع مالی و انسانی و همچنین کسب برتری در رقابت با سایر کسب‌وکارها در بسیاری از کشورهای پیشرفته امری مرسوم است و در سال‌های اخیر نیز در کشور ما در حال انجام است. استراتژی‌های ادغام و خرید برای استارتاپ‌ها به‌طور کلی به دو صورت در حال انجام است. در مورد اول دو استارتاپ نوپا که ایده‌های آن‌ها به‌طور بسیار خوبی با یکدیگر مکمل هستند و همچنین فرهنگ سازمانی آن‌ها با یکدیگر جور در می‌آید، می‌توانند با یکدیگر ادغام شوند. در مورد دیگر استارتاپ‌های کوچک به زیر مجموعه شرکت‌ها بسیار بزرگ با منابع مالی بسیار در می‌آیند. این مورد برای بسیاری از کمپانی‌های بزرگ دنیا بسیار آشنا است. هر کدام از این روش‌ها با فواید و زیان‌های ادغام استارتاپ‌ها همراه است و باید قبل از هر گونه اقدام تحقیقات بسیار زیادی را انجام داد.

چگونه ادغام یا خرید را مدیریت کنیم؟

چگونه ادغام یا خرید را مدیریت کنیم؟

در هنگام ادغام یا خرید یک استارتاپ چالش‌های بسیار زیادی وجود دارند که باید آن‌ها را برای بهره‌وری حداکثری مدیریت کرد. به طور کلی دو نوع رویکرد در ادغام وجود دارد، یکی استراتژیک و دیگری مالی است. در ادغام مالی همانطور که از نام آن پیداست بحث بر سر مسائل مالی و وارد کردن سرمایه‌گذار برای یک شرکت استارتاپ تازه کار است. برای مدیریت مالی باید به طور کامل و جامع تمامی هزینه‌های وارد شده برای خرید یک استارتاپ و برآورد از هزینه‌های حاصل از سود مورد بررسی قرار گیرند تا از هر گونه چالش در آینده جلوگیری شود.

در بحث ادغام استراتژیک موضوع برای ارائه یک راه‌حل برای یک کسب‌وکار یا افزودن امکانات جدید، ایجاد یک خط تولید جدید و یا راه‌یابی به بازارهای جدید است. ادغامی که به هدف استراتژیک صورت می‌گیرد هم برای استارتاپ خریداری شده و هم برای شرکت خریدار دارای ارزش و در نهایت هر دوی آن‌ها برنده‌ این معامله خواهند بود. برای مدیریت استراتژیک باید روی استارتاپ‌هایی برای ادغام تمرکز کرد که با اهداف و آرمان‌های شرکت شما همخوانی داشته باشد و در نهایت این همکاری منجر به یک سود دهی بلند مدت شود. برای دستیابی به مدیریت هر چه بهتر ادغام شرکت‌های استارتاپی باید ارزیابی شرکت را به صورت دوره‌ای و منظم و با در نظر گرفتن تمامی فاکتورهای مهم مدنظر شما انجام شود.

مزایا و چالش‌های ادغام استارتاپ‌ها

ادغام و خرید شرکت‌های استارتاپی با مزایا و چالش‌های مخصوص خود روبرو است که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

فواید و زیان‌های ادغام استارتاپ‌ها

  • صرفه‌جویی در هزینه

در استراتژی رشد بسیاری از شرکت‌ها و برند‌ها، تبلیغات و حفظ نام برند در جامعه نقش مهمی را دارد. تبلیغات یک برند شامل تولید محتوای منظم و جذاب در پلتفرم‌هایی مانند اینستاگرام، لینکدین، توییتر و همچنین وجود خبرنامه‌های ایمیلی و برای ایجاد ارتباط و آموزش به مشتریان می‌شود. فواید و زیان‌های ادغام استارتاپ‌ها در این زمینه با مزایا همراه است و با این ادغام صرفه‌جویی بسیار مناسبی در هزینه تبلیغات به دست می‌آید.

  • یکپارچه سازی مجموعه

یکی از چالش‌هایی که باید با یک مدیریت تغییر صحیح به درستی به مسیری صحیح هدایت شود، یکپارچه‌سازی پس از خرید و ادغام استارتاپ‌ها است. یکپارچه‌سازی شامل سیستم حسابداری، ادغام سیستم‌ها و فناوری، زیرساخت‌ها، ساعت کاری، استانداردهای تبلیغاتی، نام برند و بسیاری از موارد این چنینی است.

  • اشتراک منابع و قدرت بیشتر

یکی از چالش‌های استارتاپ‌های نوپا محدودیت در منابع و سرمایه است و به همین دلیل مجبور به اولویت‌بندی در بخش‌های مختلف سیستم کاری خود می‌شوند. به همین دلیل استارتاپ‌های خواهان ادغام، به دنبال شرکت‌هایی هستند که در قسمت‌هایی دیگر از کار،‌ قدرت و تخصص کافی داشته باشند تا به عنوان یک مکمل نقش خود را ایفا کنند. از سوی دیگر در کنار مکمل بودن باید در یک مسیر و گام برای رسیدن به هدف خود گام بردارند.

  • مدیریت و توزیع عادلانه وظایف

استارتاپ‌ها عموما توسط تیمی از افراد جوان با ایده‌های نو و جذاب شکل می‌گیرند و این افراد برای به ثمر رساندن این هدف ساعات زیادی را با یکدیگر سپری کرده‌اند، حالا هماهنگ شدن این افراد با وظایف شغلی جدید و همکاری با افرادی از یک تیم دیگر که با آن‌ها ادغام شده‌اند یکی از چالش‌های سر راه آن‌هاست.

آینده استارتاپ‌ها در گرو تصمیم‌گیری‌های آگاهانه

در دنیای استارتاپ‌ها و به‌خصوص در مورد فناوری‌های جدید ادغام شدن و خرید شرکت‌های استارتاپی یک امر مرسوم است. بسیاری از شرکت‌های بزرگ به‌دنبال استارتاپ‌هایی هستند که یک ایده درخشان برای کار دارند و در عین حال با کمبود منابع مالی دست و پنجه نرم می‌کنند. ما در این مقاله به بررسی فواید و زیان‌های ادغام استارتاپ‌ها پرداختیم و تمامی فرصت‌ها و چالش‌هایی که یک استارتاپ در هنگام خرید و ادغام با آن مواجه می‌شوند را برای شما شرح دادیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *