مزایای استفاده از MVP در کسب و کارها برای کاهش ریسک و کمک به رشد

مزایای استفاده از MVP در کسب و کارها برای کاهش ریسک و کمک به رشد

فهرست مطالب

درصد زیادی از کسب و کارها و استارتاپ های نوپا، در همان ماه‌های اول فعالیت خود با شکست مواجه شده و توان ادامه دادن را از دست می‌دهند. عوامل مختلفی وجود دارد که می‌تواند یک استارتاپ جدید را به سمت شکست سوق دهد. این عوامل را می‌توانیم به عنوان ریسک‌های کسب و کار در نظر بگیریم که شما باید از قبل درباره آن‌ها اطلاعات کافی داشته باشید. راهکارهای کمک‌کننده و فوق‌العاده‌ای وجود دارند که می‌توانند این ریسک‌ها را به حداقل مقدار رسانده و ادامه فعالیت را برای شما امکان‌پذیر کنند. یکی از بهترین راهکارها MVP بوده که به عنوان محصول کمینه قابل اجرا هم شناخته می‌شود. در ادامه با ما همراه شوید تا بیشتر با این تکنیک و اثرگذاری آن در ادامه مسیر استارتاپ آشنا شویم.

MVP چیست؟

در ابتدای امر نیاز به یک تعریف کلی و اساسی از MVP داریم تا شما بتوانید به راحتی آن را درک کنید. MVP در واقع شکل مخفف شده عبارت Minimum Viable Product است. از این رو می‌توانیم آن را به عنوان حداقل محصول قابل‌ارائه یا به عبارتی کمینه محصول قابل قبول در نظر بگیریم. به عبارت ساده MVP همان نسخه ابتدایی از یک محصول بوده که به صورت حداقلی ارائه می‌شود. این محصول اصلی‌ترین ویژگی‌های مورد نیاز را در خود جای داده و می‌تواند نیازهای اصلی مشتریان را به بهترین نحو ممکن پاسخگو باشد. بر این اساس می‌تواند تا حد زیادی در راه اندازی و توسعه محصولات جدید کمک‌کننده و اثرگذار باشد. شما با توجه به این فاکتور، می‌توانید محصولات کاربردی و مناسب بر اساس نیازهای مشتریان خود تولید کنید.
این نسخه از محصول را می‌توانیم همان گزینه‌ای در نظر بگیریم که می‌تواند توجه مشتریان را به سمت خود جلب کرده و یک بازار فروش مناسب برای آن بسازد. سپس در مراحل بعدی شما می‌توانید بر اساس بازخوردی که از مشتریان دریافت می‌کنید، به بهبود محصول بپردازید و درنهایت نسخه اصلی را ارائه دهید. بر این اساس شما می‌توانید با کمترین میزان هزینه، یک نسخه آزمایشی ارائه داده و درباره نظرات و فیدبک مشتریان اطلاعات لازم را به دست آورید.

مزایای استفاده از MVP در کسب و کارها

مزایای استفاده از MVP در کسب و کارها

استفاده از MVP برای کسب و کارها اهمیت بسیار زیادی داشته و می‌تواند به آن‌ها در رسیدن به اهدافی که در نظر دارند، کمک ویژه‌ای بکند. در این بخش به معرفی چند نمونه از مزایایی که انواع استارتاپ ها و کسب و کارهای مختلف می‌توانند ببرند می‌پردازیم.

کاهش هزینه ها

هر زمانی که کسب و کارهای مختلف تصمیم به ارائه یک محصول جدید بگیرند، باید به هزینه‌های مورد نظر هم توجه ویژه‌ای داشته باشد. در چنین موقعیتی نیاز به هزینه‌های زیادی برای تست، توسعه و بازاریابی محصول داریم تا در نهایت بتواند بازار فروشی را برای خود به دست آورد. تکنیک MVP در این موقعیت به کمک آمده و باعث می‌شود تا ویژگی‌های اصلی محصول که مطابق با نیازها و خواسته‌های مشتریان هستند به بهترین نحو ممکن رشد داده شوند. این موضوع می‌تواند تا حد زیادی باعث کاهش هزینه‌های قابل پرداخت و نهایی شود.

دریافت بازخورد سریع از مخاطبان

دریافت بازخورد مشتریان در روند توسعه محصول از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. از این رو یکی دیگر از مزایای این راهکار را می‌توانیم جمع آوری بازخورد سریع در نظر بگیریم که اهمیت بسیار بالایی در موفقیت محصول نهایی دارد. شما قبل از اینکه محصول نهایی و تکامل یافته را به بازار ارائه کنید، می‌توانید داده‌های مختلفی درباره نظرات مشتریان داشته باشید. این نظرات به روند تکمیل و بهبود مشتریان تا حد زیادی کمک می‌کند.

ورود سریع به بازار فروش

زمان می‌تواند یکی از فاکتورهای مؤثر در روند موفقیت یک کسب کار باشد. با ورود سریع به بازار فروش، شما فرصت خوبی برای ارائه محصول و معرفی آن خواهید داشت و می‌توانید اطلاعات کاملی درباره جنبه های مختلف بازار به دست آورید تا از رقیبان خود جلو بزنید. این راهکار به شما کمک می‌کند تا در مدت‌زمان کوتاهی محصول خود را روانه بازار کرده و واکنش‌های بعدی را مورد بررسی قرار دهید.

کاهش ریسک های شکست

همه استارتاپ ها و کسب و کارهای مختلف، در مسیر فعالیت خود معمولا با چالش‌ها و ریسک‌های مختلفی درگیر هستند که ممکن است آن‌ها را به سمت شکست سوق دهند. زمانی که شما محصولی را قبل از تکامل به بازار ارائه داده و اطلاعات لازم را درباره بازخورد مشتریان به دست آورید، می‌توانید همه مشکلات و نقاط ضعف آن را قبل از تکمیل نهایی برطرف کنید.
از این رو شما قبل از اینکه هزینه زیادی برای توسعه نهایی محصول پرداخت کنید، همه نقاط ضعف محصول را برطرف کرده و یک محصول مناسب به بازار ارائه می‌کنید. این موضوع می‌تواند اثرگذاری فوق‌العاده‌ای در کاهش ریسک‌های فعالیت داشته باشد. در این حالت سرمایه‌گذاری شما تلف نشده و می‌توانید از همه محصولات ارائه شده، بهترین نتیجه ممکن را دریافت کنید.

تمرکز بر روی ویژگی های اصلی محصول

این راهکار به انواع استارتاپ‌ها و کسب و کارهای مختلف کمک می‌کند تا بخش اعظمی از تمرکز خود را بر روی ویژگی‌های اصلی محصول مورد نظر خود قرار دهند. در این حالت همه منابع و زمان به صورت هدفمند بر روی همین ویژگی‌های متمرکز خواهند شد و اولویت‌بندی به بهترین نحو ممکن رعایت می‌شود.

سازگاری بیشتر با تغییرات بازار

اگر شما هم از فعالان اقتصادی در بازار باشید، قطعا میدانید که بخش‌های مختلف بازار و نیازهای مشتریان در بازه‌های زمانی کوتاهی دستخوش تغییرات چشمگیری می‌شود. MVP به کسب و کارهای مختلف کمک می‌کند تا سریعا با این تغییرات همگام شوند. از این رو می‌توانند محصولات جدیدی متناسب با نیازهای جدید مشتریان ارائه دهند.

موقعیت های استفاده از MVP برای کسب و کارهای مختلف

برای اینکه بتوانید با استفاده از راهکار MVP ریسک‌های موجود در مسیر موفقیت خود را کاهش دهید، باید از آن در موقعیت‌های مناسب و درست استفاده کنید. از این رو در این بخش قصد داریم به معرفی بهترین موقعیت‌هایی که شما می‌توانید از آن بهره ببرید بپردازیم.

راه اندازی کسب و کار جدید

یکی از مواقعی که این راهکار می‌تواند به کمک شما بیاید، در زمان راه اندازی کسب و کارهای جدید و ایده پردازی است. شرایطی را تصور کنید که شما یک ایده جدید دارید و باید بازار مناسب را برای آن ایجاد کنید. یا موقعیتی که نمی‌دانید مشتریان تمایلی برای خرید محصول و یا خدمات شما دارند یا خیر؟ در این مواقعی می‌توانید از این تکنیک استفاده کرده و بر اساس آن برنامه‌ریزی‌های بعدی را انجام دهید.

ارائه محصول جدید

هر کسب و کار در هر بازه زمانی که قصد ارائه محصول جدیدی را داشته باشد، می‌تواند بدون محدودیت از این تکنولوژی استفاده کند. همچنین اگر تمایل دارید که ویژگی‌های جدیدی را به محصول خود اضافه کرده و یا اصطلاحا آن را آپدیت کنید هم می2توانید در ابتدا نسخه محدودی از آن را ارائه داده تا و به بررسی نظرات بپردازید.

محدودیت زمان و بودجه

در موقعیت‌هایی که با محدودیت زمانی روبرو هستید و می‌خواهید محصول مورد نظر خود را درباره زمانی کوتاهی به بازار ارائه داده و اطلاعات مورد نیاز را درباره بازخورد مشتریان به دست آورید. همچنین اگر هزینه کافی برای توسعه کامل محصول نداشته و به دنبال تکنیکی هستید که این هزینه‌ها را به حداقل برسانید، این رویکرد بهترین انتخاب برای شما محسوب خواهد شد.

اصلاح محصول

اگر محصولی را قبلا به بازار ارائه کرده‌اید و با بررسی نیازهای جدید متوجه شده‌اید که نیاز به اصلاح و ارائه مجدد دارد، می‌توانید از تکنیک MVP کمک بگیرید.

افزایش نقدشوندگی و سرمایه گذار

یکی دیگر از مواقعی که شما می‌توانید از مزایای MVP بهره‌مند شوید، در افزایش نقد شوندگی و جذب سرمایه‌گذار است. اگر به دنبال روشی هستید که بتوانید توجه سرمایه‌گذاران را به محصول خود جذب کرده و در مدت‌زمان کوتاهی بازار فروش محصول خود را ایجاد کنید، این تکنیک کمک ویژه‌ای به شما خواهد کرد.

تاثیر MVP در کاهش ریسک

تاثیر MVP در کاهش ریسک

ریسک‌های شکست همواره در مسیر فعالیت اغلب کسب و کارها وجود داشته و در بسیاری از مواقع ممکن است مانع رشد آن‌ها شود. بر اساس اطلاعات موجود در این زمینه، می‌توانیم ادعا کنیم که حدود 70 درصد استارتاپ هایی که به تازگی فعالیت خود را شروع کرده‌اند، محکوم به شکست هستند. از این رو شما باید به دنبال راهکارهایی باشید که بتوانید این ریسک‌ها را به حداقل خود برسانید.
تکنیک MVP یکی از موثرترین موارد در این زمینه بوده و می‌تواند یک حاشیه امن برای فعالیت شما ایجاد کند. این راهکار از چند جهت مختلف ریسک‌ها و خطراتی که در مسیر فعالیت شما وجود دارند را کاهش می‌دهد. با کمک این تکنیک شما می‌توانید بیشتر با بازار فروش آشنا شده و با آگاهی بیشتر فعالیت خود را شروع کنید. درواقع محصول شما قبل از اینکه با صرف هزینه زیاد به تکامل برسد، توانسته توجه بازار را به سمت خود جلب کرده و در موقعیت مناسبی قرار بگیرد.
شما در مدت کوتاهی و با کمترین هزینه، می‌توانید به اطلاعات بسیار مفیدی درباره نظرات، انتقادات و بازخورد مشتریان درباره محصول دست پیدا کنید. با کمک این اطلاعات تغییرات مورد نیاز را اعمال کرده و سپس یک محصول بدون نقص را به بازار ارائه کنید. در این حالت احتمال شکست پروژه به میزان قابل‌توجهی کمتر می‌شود. همچنین این تکنیک می‌تواند انواع ریسک‌های مالی را نیز به حداقل برساند.
با کمک MVP شما توجه سرمایه‌گذاران را به سمت خود جلب کرده و می‌توانید سرمایه اولیه موردنیاز برای توسعه محصول خود را به دست آورید. با کمک این تکنیک شما هزینه زیادی را برای ارائه اولیه محصول صرف نخواهید کرد؛ پس در صورت شکست پروژه هم ضرر مالی چندانی نخواهید دید و می‌توانید دوباره روی پروژه‌های جدید سرمایه‌گذاری کنید.

سخن پایانی

فعالیت در دنیای کسب و کار جدید امروز، نیاز به آگاهی و دانش دارد. در غیر این صورت استارتاپ ها و کسب و کارهای جدید نمی‌توانند مدت‌زمان زیادی دوام داشته باشند. یکی از تکنیک‌های کمک‌کننده برای رشد و توسعه استارتاپ ها، MVP است. در قسمت‌های قبلی به صورت کامل به معرفی این تکنیک پرداختیم. مزایای MVP را به صورت کامل معرفی کردیم تا شما به عنوان مدیر پروژه بتوانید از آن‌ها بهره‌مند شوید. با کمک این ترفند می‌توانید به مدیریت ریسک بپردازید و چالش‌های موجود در ادامه فعالیت خود را به حداقل ممکن برسانید. احتمال موفقیت در این حالت تا حد زیادی افزایش پیدا کرده و شما می‌توانید جایگاه خوبی در بازار برای خود بسازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *