ایجاد نقاط ارتباطی متعدد با افراد و گروههای مختلف، شبکه سازی نام دارد. شبکه سازی ملی و بین المللی از اهمیت بالایی برخوردار هستند و میتوانند باعث رشد استارتاپها و توسعه کسب و کارها شوند. استفاده از شبکه سازی بین المللی مزایای بسیاری دارد که شامل: آشنایی با کسب و کارهای جدید، کسب فرصتهای همکاری تجاری، جلب نظر سرمایهگذاران، افزایش دسترسی به منابع تجاری و… میباشند. شبکه سازی بین المللی از طریق همکاری با شرکتهای بینالمللی، استفاده از رسانههای اجتماعی و بازاریابی دیجیتال، شرکت در کنفرانسها و نمایشگاههای بینالمللی و… امکان پذیر است. اگر میخواهید که برای توسعه کسب و کار و استارتاپ خودتان، شبکه سازی بینالمللی انجام دهید در ادامه با ما باشید.
شبکه سازی بین المللی چگونه انجام میشود؟
یکی از ارکان مهم و اصلی موفقیت و توسعه استارتاپها، شبکه سازی بین المللی است که به معنای ایجاد نقاط ارتباطی مختلف با گروهها و افراد متعدد میباشد. ایجاد ارتباطات قوی و معنادار در سطح بینالمللی میتواند منابع دانش و یا فرصتهای جدیدی را برای استارتاپها فراهم کند. لذا برای موفقیت در عرصه بینالمللی، استارتاپها باید شبکه سازی و همکاری هدفمندی داشته باشند. تعامل با شرکا و نمایندگان و برخی توزیع کنندگان در بازارهای هدف میتواند دانش ارزشمندی را در مورد بازارهای محلی و بازارهای بینالمللی، فرهنگ و رفتار مصرف کننده آنها و… ارائه داده و استارتاپها را در رسیدن به موفقیت یاری کند. کسب و کارها و استارتاپها میتوانند از طریق اقداماتی شبکه سازی بین المللی انجام دهند که مهمترین آنها عبارتند از:
همکاری و ایجاد روابط دوستانه با شرکتهای بینالمللی
برای ورود به بازار بینالمللی، استارتاپها باید بتوانند با شرکتهای مختلف در سطح جهانی همکاری کرده و یا ارتباط دوستانه برقرار کنند. همکاری و یا ایجاد روابط دوستانه با شرکتهای بینالمللی باید هدفمند بوده و بتوان از طریق آن، از تجربه و دانش محلی استفاده کرد. داشتن دانش و تجربه محلی میتواند به تبلیغات، توزیع، راه اندازی محصول و… در بازار هدف کمک کند. علاوه بر این همکاری با شرکتهای بینالمللی میتواند به استارتاپها و کسب و کارها کمک کند تا درک بهتری از نیازها و خواستههای مشتریان در بازارهای جدید داشته باشند.
استفاده از رسانههای اجتماعی و بازاریابی دیجیتالی
برای ورود به بازار بین المللی و شبکه سازی در سطح جهانی، میتوان از رسانههای اجتماعی و بازاریابی دیجیتالی نیز استفاده کرد. برخی از شبکههای اجتماعی مثل: فیسبوک، لینکدین، اینستاگرام و… جزء قویترین رسانههای اجتماعی به شمار میآیند و استارتاپها از این طریق میتوانند شبکه سازی بین المللی را انجام دهند. در واقع از طریق این شبکههای اجتماعی کسب و کارها میتوانند تبلیغات کرده و با مشتریان جدید در سطح بینالمللی ارتباط برقرار کنند. محتوای تبلیغات در سطح جهانی باید متنوع باشد و در عین حال به فرهنگ بازارهای هدف نیز توجه ویژهای شود. زیرا گاهی اوقات یک عبارت و یا کلمهای که در تبلیغ استفاده می شود که ممکن است در کشور هدف، معنی و مفهوم بدی داشته باشد.
شرکت در کنفرانسها و نمایشگاههای بینالمللی
روش دیگر برای شبکه سازی بین المللی استارتاپها و کسب و کارها، شرکت در کنفرانسها و نمایشگاههای بینالمللی است. از این طریق استارتاپها میتوانند محصولات و خدمات جدید و قدیمی خود را به مخاطبان هدف در سراسر دنیا معرفی کنند.
مزایا و اهمیت شبکه سازی بین المللی
شبکه سازی در سطح ملی و بینالمللی برای استارتاپها مزایای بیشماری را به بار میآورند که برخی از مهمترین آنها عبارتند از:
آشنایی با کسب و کارهای جدید
برقراری ارتباط با کسب و کارها و آشنایی با استارتاپهای جدید، یک فرصت بینظیر برای بنیانگذاران است. استارتاپها میتوانند از طریق آشنایی با کسب و کارهای جدید، از عملکرد آنها مطلع شده و در حوزه فعالیت خود از دانش و تجربه آنها استفاده کنند. آگاهی از نحوه فعالیت کسب و کارهای مشابه باعث میشود که استارتاپها بتوانند به راحتی وجه تمایز و مزیت رقابتی را ایجاد کرده و محصولات و خدمات بهتری را به بازار ارائه کنند.
فرصت همکاری تجاری
شبکه سازی بین المللی، فرصت همکاری تجاری و برقراری ارتباط با سایر متخصصین را فراهم میکند. همکاری تجاری منجر به مشارکتهای مختلف شده و میتواند از نظر اقتصادی برای استارتاپها مفید باشد. البته تمامی همکاریهای تجاری مفید نیستند و برخی از آنها میتوانند باعث تضعیف استارتاپها شوند. لذا بنیانگذاران و مدیران استارتاپها باید به این موضوع توجه کنند و هر کسب و کاری را برای مشارکت و همکاری تجاری انتخاب نکنند. همکاری تجاری دارای مزایایی است که از جمله مهمترین آنها عبارتند از:
- دسترسی به منابع بیشتر
- پیشنهادات تجاری جدید و بهتر
- هدایت مشتریان به سمت محصولات جدید
جلب نظر سرمایهگذاران مختلف
کمبود نقدینگی و کمبود منابع مالی یکی از اصلیترین دلایل شکست استارتاپها به شمار میآیند. بنابراین، استارتاپها باید برای بقا و رشد خود از سرمایهگذاران مختلف مثل سرمایهگذاران فرشته یاری بگیرند. زمانی که استارتاپها بتوانند شبکه سازی بین المللی انجام دهند، سرمایهگذاران مختلفی متقاضی همکاری با این آنها میشوند. بر اساس تحقیقاتی که در این حیطه انجام شده، استارتاپهایی که از شبکه سازی ملی و یا بین المللی برخوردارند شانس بیشتری برای جلب نظر سرمایهگذاران دارند.
اخذ مشاوره و پشتیبانی
وجود یک مشاور و دریافت مشاوره، برای توسعه استارتاپها بسیار ضروری است؛ زیرا مشاورها کمک می کنند تا استارتاپها میزان خطاها و اشتباهات خود را کاهش داده و در نتیجه منجر به رشد و توسعه آنها میشوند. لذا زمانی که شبکه سازی بین المللی انجام شود، میتوان با مربیان و مشاوران در سطح بینالمللی آشنا شده و از آنها به عنوان پشتیبان استفاده کرد. مشاوران و مربیان معمولا خودشان در سرتاسر جهان، ارتباطات گستردهای دارند که این موضوع نیز به نوبه خود میتواند باعث افزایش شبکهسازی بینالمللی استارتاپها شود.
افزایش دسترسی به منابع تجاری مختلف
شبکه سازی بین المللی باعث میشود که استارتاپها بتوانند به منابع تجاری گوناگونی دسترسی داشته باشند. این منابع تجاری به صورت رایگان، با تخفیف و… در اختیار استارتاپها قرار داده میشوند. منظور از منابع تجاری، منابع مالی و کمک های مالی نیست؛ بلکه این منابع شامل موارد زیر هستند:
- تجهیزات و امکانات
- ابزارهای کاری حرفهای
- فضاهای کاری
جذب نیروهای با استعداد و متخصص
تمامی کسب و کارها و استارتاپها زمانی که در مسیر رشد و توسعه قرار میگیرند، باید افراد تیم و نیروهای خود را گسترش دهند. برای شبکه سازی بین المللی نیاز است که از نیروهای با استعداد کمک گرفته شود که خود شبکه سازی میتواند منجر به جذب این استعدادها گردد. زیرا معمولاً نیروهای متخصص و با استعداد، متقاضی کار در استارتاپها و شرکتهایی هستند که مدام در حال رشد و توسعه باشند. هر یک از استارتاپها برای جذب نیروهای متخصص میتوانند در شبکههای اجتماعی مختلف، گروههای مرتبط، رویدادهای مرتبط و… فعالیت کرده و نیروهای مورد نظر خود را جذب و استخدام نمایند.
افزایش مهارتهای ارتباطی و ایدهیابی
شبکه سازی بین المللی باعث میشود که بنیانگذاران و مدیران استارتاپها به خود افتخار کرده و این موضوع منجر به افزایش اعتماد به نفس میشود. اعتماد به نفس بالا سبب میشود که افراد مهارتهای ارتباطی خود مثل مهارت مذاکره را قوی کرده و جرات و توانایی مذاکره موثر با سرمایهگذاران و مشتریان بینالمللی را داشته باشند. زمانی که مدیران و بنیانگذاران استارتاپها با افراد دیگر در سطح ملی و بینالمللی ارتباط برقرار کرد و مذاکره میکنند، تبادل نظر و گفتگو صورت میگیرد که این موضوع میتواند بینش آنها را نسبت به رقبا، مشتریان و یا حتی شیوه رشد استارتاپها را بهبود بخشد.
چالشهای پیش روی شبکه سازی بینالمللی
استارتاپها و کسب و کارها در شبکه سازی بینالمللی با چالشهای مختلفی مواجه میشوند که عبارتند از:
- محدودیت زمان
- عدم برنامهریزی منظم
- عدم اولویت بندی فعالیتها
- عدم مهارتهای ارتباطی
- فقدان پیگیری و یا فقدان پیگیریهای نامنظم
- عدم ایجاد تعادل
- ترس از رد شدن
- انتظارات غیر واقع بینانه
جمعبندی
استارتاپها برای رشد و توسعه و بقای خود نیاز دارند که در سطح ملی و بینالمللی شبکه سازی کنند. از طریق شبکه سازی بین المللی استارتاپها میتوانند محصولات و خدمات خود را به کشورهای مختلف ارائه کنند. به طور کلی شبکه سازی بین المللی مزایای دارد که شامل: ایجاد همکاریهای تجاری، آشنایی با کسب و کارهای جدید و… میباشند. آیا شما در کسب و کار خود تجربه شبکه سازی در سطح ملی و بینالمللی را دارید؟ اگر در حیطه به کمک و یا مشاور نیاز دارید میتوانید با همکاران ما در ارتباط باشید.
سوالات متداول
- چرا شبکه سازی بین المللی در استارتاپها اهمیت دارد؟
زیرا استارتاپها میتوانند از طریق شبکه سازی بین المللی رشد و توسعه یافته و دچار انحلال و افول نشوند.
- از طریق چه روشهایی میتوان به بازارهای بین المللی وارد شد؟
از طریق همکاری و ایجاد روابط دوستانه، شرکت در نمایشگاهها و کنفرانسهای بین المللی و…. می توان شبکه سازی بین المللی را انجام داد. - شبکه سازی بین المللی چه مزیتی دارد؟
از جمله مزایای شبکه سازی شامل: آشنایی با کسب و کارهای جدید، دریافت مشاوره و پشتیبانی، جلب نظر سرمایه گذاران و… هستند.