راهکارهای ایجاد انگیزه و مشارکت در تیم‌های استارتاپی

اهمیت و ضرورت کار گروهی در استارتاپ‌ها

فهرست مطالب

استارتاپ‌ها و کسب و کارها دارای کارکنان زیادی هستند که به اصطلاح به آن‌ها تیم گفته می‌شود. اعضای تیم برای دستیابی به اهداف استارتاپ‌ها باید با یکدیگر مشارکت کرده و همکاری داشته باشند. ایجاد انگیزه و مشارکت تیمی یکی از مهمترین وظایف مدیران استارتاپ‌ها به شمار می‌آید که در این حیطه مدیریت باید اقداماتی اعم از: ایجاد محیطی پویا، تقدیر و تشکر از کارکنان، استخدام افراد با مهارت‌های مکمل و… را انجام دهد. اما کار گروهی و مشارکت اعضای تیم، با چالش‌هایی مثل: ارتباطات، عدم مدیریت صحیح منابع انسانی و… همراه است که باید تمامی این چالش‌ها رفع شوند. برای آشنایی کامل با راهکارهای ایجاد انگیزه و مشارکت در تیم‌های استارتاپی و چالش‌های این مسیر در ادامه مطلب با ما باشید.

اهمیت و ضرورت کار گروهی در استارتاپ‌ها

کار گروهی و تیمی در استارتاپ‌ها به معنی همکاری چند جانبه از سوی اعضای سیستم برای رسیدن به یک هدف مشخص می‌باشد. انجام کار تیمی یکی از مهم‌ترین بخش‌های سازمان به شمار می‌آید و اگر هر یک از اعضا به صورت جداگانه کار کنند، سازمان با شکست مواجه می‌شود. تمامی اعضای تیم باید از اهداف کوتاه مدت و بلند مدت سازمان اطلاع داشته باشند و برای رسیدن به آن تلاش کنند. زمانی که اعضا بتوانند با همدیگر به طور هماهنگ و منسجم کار کنند، محیطی سرشار از صمیمیت و آرامش ایجاد شده و خلاقیت و نوآوری نیز افزایش می‌یابد.

9 روش ایجاد انگیزه و مشارکت تیمی در استارتاپ‌ها

9 روش ایجاد انگیزه و مشارکت تیمی در استارتاپ‌ها

استخدام اعضای با تجربه و با استعداد برای موفقیت استارتاپ‌ها کافی نیست و تمامی اعضای تیم باید با یکدیگر همکاری و مشارکت داشته باشند. در واقع هر یک از مدیران ارشد استارتاپ‌ها و کسب و کارها باید بتوانند انگیزه و روحیه مشارکتی را در تمامی اعضای تیم ایجاد کنند که برای این کار انجام اقداماتی ضروری می‌باشد. از جمله راهکارهای ایجاد انگیزه و مشارکت تیمی در استارتاپ‌ها، عبارتند از:

ایجاد محیطی پویا

طراحی محیطی پویا برای استارتاپ‌ها و کسب و کارها یکی از روش‌های ایجاد انگیزه محسوب می‌شود و کارکنان می‌توانند نظرات و پیشنهادات خود را به راحتی بیان کرده و با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. همچنین، در این محیط‌ها باید بین اعضای تیم اعتماد سازی شود تا آن‌ها بتوانند احساس امنیت کنند. در این صورت عملکرد اعضای تیم با یکدیگر مشارکت کرده و عملکرد آن‌ها نیز بهتر می‌شود.

تقدیر و تشکر از کارکنان

یکی از راه‌های ایجاد انگیزه و مشارکت تیمی، تقدیر و تشکر از تمامی کارکنان برای انجام اقدامات مثبت می‌باشد. تمامی افراد چه در محل کار و چه در زندگی، با ستایش و تشویق و تشکر، اقدامات مثبتی را انجام می‌دهند و زمانی که از آن‌ها قدردانی می‌شود، عملکردشان بهبود می‌یابد. به همین خاطر مدیران استارتاپ‌ها باید از افراد تیم به خاطر اقدامات مثبتشان ستایش و تقدیر کنند. برخی از مدیران در محل کار با کارکنان مانند زیردستان خودشان رفتار می‌کنند که این اشتباه است و آن‌ها باید مانند یک مربی و راهنما رفتار کنند. در واقع آن‌ها باید اعضای تیم را تشویق کنند تا در صورت بروز مشکل، بدون ترس و بی معطلی آن را به مدیریت اطلاع دهند. مدیران باید در طول مسیر به عنوان یک راهنما در کنار اعضای تیم بوده و بسته به میزان توانایی هر شخص، مسئولیتی را به آن‌ها واگذار نمایند.

تشویق فرهنگ ارتباطی و مشارکت

برای ایجاد انگیزه و مشارکت تیمی، مدیران باید فرهنگ ارتباط و مشارکت را تشویق و توسعه بخشند. هر یک از کارکنان، ایده‌‌ها و نظرات مخصوص به خود را دارند که مدیران باید محیطی را ایجاد کنند تا آن‌ها تمامی ایده‌ها و نظرات خود را به اشتراک گذاشته و با یکدیگر تعامل داشته باشند. بدین منظور مدیران می‌توانند انجمن‌هایی را راه‌اندازی کرده و یا فعالیت‌هایی را آغاز کنند تا اعضای تیم دانش و اطلاعات خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند و در استارتاپ‌ها به یکدیگر کمک کنند. همچنین مدیریت باید از تمامی ایده‌های کارکنان استقبال کرده و به ایده‌های خوب نیز پاداش دهد.

برگزاری جلسات تیمی

برگزاری منظم جلسات تیمی در محیط کسب و کار می‌تواند نتایج مثبتی در ایجاد انگیزه و مشارکت تیمی داشته باشد. مدیران در طی این جلسات می‌توانند اهداف و چشم انداز و… سازمان را با کارکنان به اشتراک گذاشته و یا در این حیطه از آن‌ها کمک بگیرند. این موضوع باعث تقویت روابط کاری شده و برای مدیریت و کارکنان بسیار مفید می‌باشد. این جلسات باید به طور ماهانه ۲ الی ۳ بار برگزار شده و تمامی کارکنان بتوانند با اعتماد به نفس در آن به گفتگو بپردازند.

چشم پوشی از اشتباهات کوچک

هر یک از کارکنان تیم ممکن است که در طول مسیر، دچار خطاها و اشتباهات کوچک شوند. لذا مدیریت می‌تواند بسته به ماهیت اشتباه مرتکب شده از آن چشم پوشی کرده و فرد خاطی را مجازات نکند. البته این در صورتی است که اشتباه کوچک باشد و اگر یک فرد دچار اشتباهات جدی شد، باید مسئولیت تمامی مشکلات را بر عهده گرفته و با او برخورد جدی شود. در این میان به کارکنان باید فرصتی برای توجیه اشتباه داده شود تا بتوانند از خود دفاع کرده و یا دلایل خود را بیان کنند.

تعیین مسئولیت‌ها و انتظارات عملکرد

در ایجاد انگیزه و مشارکت تیمی مدیران استارتاپ‌ها باید مسئولیت ها و انتظارات عملکرد هر فرد را به طور دقیق مشخص کنند. البته مسئولیت‌هایی که به هر فرد واگذار می‌شود، باید متناسب با توانایی‌هایش باشد. همچنین، اهداف کلی سازمان که شامل: اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت هستند نیز باید به طور کامل مشخص گردند. اهداف یک سازمان باید دارای ویژگی هایی باشد که عبارتند از:

  • قابلیت اندازه‌گیری
  • دست یافتنی
  • مرتبط

استفاده از ابزارها و امکانات مناسب

در استارتاپ‌ها برای ایجاد انگیزه و مشارکت تیمی، باید محیط کاری به نحوی طراحی شود که هر یک از ابزارها و امکانات مورد نیاز در آن وجود داشته باشد. علاوه بر ابزارها و امکانات، هر یک از کارکنان باید به اطلاعات مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند. برای ایجاد روحیه مشارکتی، باید به اعضای تیم آموزش و تعلیم داده شود تا بتوانند از دانش خود برای رسیدن به اهداف سازمان استفاده کنند.

تفریحات هفتگی

برخی از استارتاپ‌ها و کسب و کارها برای ایجاد انگیزه و مشارکت تیمی، زمانی را برای تفریحات هفتگی در نظر می‌گیرند. تفریحات هفتگی شامل صرف ناهار، صبحانه، رفتن به طبیعت و… هستند که بهتر است مدیران هر ماه ۲ الی ۴ بار قرارهایی را برای تفریحات هفتگی با کارمندان خود مقرر کنند. با این کار افراد با یکدیگر ارتباط صمیمانه برقرار کرده که این موضوع باعث می‌شود تا مانند دوست در کنار همدیگر بوده و در انجام فعالیت‌ها به یکدیگر کمک کنند.

استخدام افراد با مهارت‌های مکمل

مدیران باید افرادی را در استارتاپ استخدام کنند که در زمینه به خصوصی مهارت دارند و می‌توانند در حیطه‌های مختلف، به همکاران خود کمک کنند. تشکیل یک تیم از کارکنان که مهارت‌های تکمیلی و مکمل دارند، می‌تواند روجیه مشارکتی را بین اعضای تیم تقویت کند. همچنین مدیران باید بتوانند احساس مالکیت را به کارکنان القا کنند که در این صورت اگر کارکنان احساس مالکیت داشته باشند، شروع به سرمایه‌گذاری و افزایش توانمندی خود می‌کنند.

مهم‌ترین چالش‌های کار تیمی در استارتاپ‌ها

مهم‌ترین چالش‌های کار تیمی در استارتاپ‌ها

استارتاپ‌ها برای ایجاد انگیزه و مشارکت تیمی با چالش‌هایی مواجه می‌شود که از جمله مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • عدم برقراری ارتباطات موثر
  • مدیریت اشتباه منابع انسانی
  • عدم پشتیبانی و حمایت

جمع‌بندی

انواع استارتاپ‌ها و کسب و کارها برای رسیدن به موفقیت، باید بتوانند بین کارکنان خود انگیزه کار تیمی را ایجاد کنند. ایجاد انگیزه و مشارکت تیمی باعث حفظ و نگهداری کارکنان و افزایش رضایت شغلی آن‎ها می‌شود. زمانی که افراد یک تیم بتوانند با یکدیگر ارتباط موثر برقرار کرده و از هم حمایت کنند، سازمان به اهداف خود می‌رسد و با شکست مواجه نمی‌شود. اما چالش‌هایی اعم از: عدم برقراری ارتباطات موثر، عدم پشتیبانی و حمایت و… وجود دارند که مدیریت باید برای رفع آن‌ها تلاش کند. آیا شما عزیزان در محل کار خود با یکدیگر همکاری می‌کنید؟ از چه راهکارهایی برای ایجاد انگیزه استفاده کرده‌اید؟ تجربیات خود را با ما در میان گذاشته و اگر در این حیطه سوالی دارید با همکاران ما در ارتباط باشید.

سوالات متداول

  • منظور از کار گروهی چیست؟
    کار گروهی و تیمی به معنی همکاری چند جانبه از سوی اعضای سیستم برای رسیدن به یک هدف مشخص است.
  • از طریق چه روش‌هایی می‌توان در استارتاپ انگیزه کار گروهی ایجاد کرد؟
    از طریق ایجاد محیطی پویا، تقدیر و تشکر از کارکنان، برگزاری جلسات تیمی، تفریحات هفتگی و… می‌توان انگیزه و روحیه مشارکتی را در استارتاپ ایجاد کرد.
  • مدیران برای ایجاد انگیزه و کار تیمی با چه چالش‌هایی مواجه می‌شوند؟
    چالش های این مسیر شامل: برقراری ارتباطات موثر، مدیریت اشتباه منابع انسانی و عدم پشتیبانی و حمایت هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *