سرمایهگذاری استارتاپها فرصتی مغتنم برای سرمایهگذاران به حساب میآید. البته این امر بیشتر بستگی به این دارد که سرمایهگذاری را از کدام جنبهها مورد بررسی قرار دهیم. آماره و دادههای عددی حاکی از آن است که بیش از 50% از استارتاپها در ۴ سال نخست فعالیت خود با شکست و عدم موفقیت مواجه میشوند.
بنابراین بدیهی است که این نوع سرمایهگذاری ریسک بالایی دارد. به همین دلیل است که بسیاری از افراد، از سرمایهگذاری در این حوزه، اجتناب میکنند. اما ما قصد داریم دلایل قانع کنندهای در مورد سرمایهگذاری بر کسبوکارهای نوپا بیان کنیم.
متداولترین دلیلی که سرمایهگذاران را به پشتیبانی و تامین بودجه استارتاپها تشویق میکند، پتانسیل دستیابی به سودهای کلان در مدت زمان کوتاه است. سرمایهگذاری کسبوکارهای نوپا، نیاز به اختصاص دادن مبلغ بالایی دارد.
سرمایهگذاری روی بسیاری از استارتاپها با حداقل مبالغ آغاز میشود و پتانسیل بالای این نوع سرمایهگذاری، افراد مشتاق را به دستیابی به درآمد بالا ترغیب میکند.
شکی نیست که کسبوکارهای نوپا با ایجاد فرصت شغلی برای افراد جامعه، به نوعی از اقتصاد کشور حمایت میکنند. بر اساس مطالعات دفتر آمار کار در اروپا، استارتاپها از مارس ۲۰۱۶ تا مارس ۲۰۱۷ موفق به ایجاد ۱.۷ میلیون فرصت شغلی در اروپا شدهاند که در نوع خود رقم بزرگی به حساب میآید.
این تعداد شغل در مقایسه با ایجاد فرصت شغلی توسط شرکتهای قدیمیتر، رشد تصاعدی را نشان میدهد.
علاوه بر اشتغالزایی، دادههای آماری نشان میدهد که کسبوکارهای نوپا نسبت به شرکتهای قدیمیتر، کمتر تحت تاثیر رکود اقتصادی قرار میگیرند.
این امر به نحوی است که شرکتهای قدیمیتر در شرایط رکود اقتصادی، بسیاری از بخشهای تولید خود را منحل میکنند یا مجبور به اخراج برخی از کارمندان خود میشوند. این در حالی است که استارتاپها مقاومت بیشتری در برابر این شرایط نشان میدهند و درنتیجه به تجارت خود ادامه خواهند داد.
بنابراین با توجه به دو نکتهای که ذکر شد، برای سرمایهگذارانی که به دنبال حمایت از اقتصاد و اشتغالزایی هستند، سرمایهگذاری استارتاپها فرصتی بینظیر و استثنایی خواهد بود.
سرمایهگذاران متعددی در سراسر جهان برای پیشرفت در زمینه تکنولوژی و نوآوریهای خلاقانه اهمیت زیادی قائل هستند. استارتاپها با خلق مدلهای نوین و استفاده از فناوریهای جدید در ارایه خدمات متنوع به جوامع بشری، کمک می کنند تا دستاوردهای عظیمی در حوزههای زیر ایجاد گردد:
بهکارگیری این نوع استراتژی در سرمایهگذاری، سبب میشود که این افراد جزئی از یک پیشرفت بزرگ در جامعه یا حتی جهان باشند. برخلاف تصور عموم جامعه، سرمایهگذاری استارتاپها یک راه حل برد- برد است.
بنابراین ایدههایی با پتانسیل بالا در جامعه، بودجه مورد نیاز خود را تامین میکنند و در آینده نه چندان دور، سرمایهگذاران موفق به دریافت بازده سرمایه خود خواهند شد.
مدیریت سرمایه در کسبوکارهای نوپا علاوه بر مزیتهایی که پیشتر بدان پرداخته شد، یک مزیت اصلی دیگر نیز دارد و آن چیزی نیست جز شهرت در بازار کار. البته این مزیت تنها زمانی عملی میشود که استارتاپ مورد نظر به اهداف خود، یعنی مردمی شدن، دست پیدا کند.
این امر به ایجاد ارتباط میان سرمایهگذاران و بازار کمک میکند و سبب افزایش اعتبار آنها در بازار میشود.
علاوه بر اینکه سرمایهگذاری استارتاپها، با بازده بالایی همراه است، برخی از آنها سرمایهگذاری مفید و کارآمدی برای آینده هستند. هدف اصلی تمام سرمایهگذاران، سرمایهگذاری در بخشهایی است که آینده روشنی در انتظار آنها است.
به کمک این نوع مدیریت سرمایه، قادر خواهید بود که پسانداز مورد نیاز خود برای سایر فعالیتها را جمعآوری کنید. البته این امر بیشتر به موفقیت کسبوکاری که انتخاب کردهاید، بستگی خواهد داشت.
از جمله تاثیرات مثبت استارتاپها، کمک به رفاه حال مردم است. در واقع ایدههایی که در این نوع کسبوکارها پرورانده میشود و در نهایت به نتیجه میرسند، تغییرات مثبتی در جامعه ایجاد میکنند. به همین دلیل است که سرمایهگذاری در این بخش، به دلیل نقش مهمی که در تحولات جامعه دارد و به نوعی چرخ اقتصاد را به گردش درمیآورد، با استقبال سرمایهگذاران مواجه میشود.
در حالی که بسیاری از سرمایهگذاران، احتیاط را شرط اول میدانند اما رشد و توسعه یک استارتاپ، به نوعی آغاز یک ماجراجویی است که برخی از سرمایهگذاران تمایل دارند که بخشی از آن باشند. این نوع سرمایهگذاری به افراد فرصت میدهد که به طور فعال و مستقیم بر کسبوکار نوپا تاثیر بگذارند.
این در حالی است که در بورس، سرمایهگذاران تنها قادر به خرید و فروش سهام هستند و نقشی در آینده یک شرکت ندارند. موارد زیر از جمله عواملی هستند که سرمایهگذاران را به مدیریت سرمایه کسبوکارهای نوپا تشویق میکند:
در نهایت بر اساس آنچه بیان شد، سرمایهگذاری استارتاپها، فرصتی فوقالعاده برای سرمایهگذاران خواهد بود تا سالها تجربه خود را در اختیار جوانان و ایدهپردازان قرار دهند. بهکارگیری دو فاکتور تجربه و انگیزه در کنار هم، به احتمال بالایی منجر به موفقیت خواهد شد و در نهایت همه ما شاهد این قبیل پیشرفتها در جامعه خواهیم بود.